Coronaviruset: Grønt lys på Helgelandssykehuset

Foto: Helgelandssykehuset Sandnessjøen

Sykehusene på Helgeland har stått i gul beredskap som en følge av coronapandemien. Nå letter de opp og går over til grønn beredskap, opplyser Avisa Hemnes.

– Helgelandssykehuset har ikke hatt innlagte pasienter med covid-19 siden før påske, og per i dag har vi bare én ansatt i karantene. Vi kan derfor sette i gang med en gradvis opptrapping av ordinær virksomhet, slik også flere andre sykehus i Norge gjør. Vi har brukt tiden godt på forberedelser og er nå i stand til å justere virksomheten opp og ned etter behov. Det er viktig å understreke at vi fortsatt er i en beredskapssituasjon, og at vi nok kommer til å være i den lenge. Jeg oppfordrer alle til fortsatt å følge de nasjonale smittevernrådene, sier administrerende direktør Hulda Gunnlaugsdottir.

Les også:  Skilegenden Anette Bøe kommer til Kobberløpet i Sulitjelma

Alle som skal inn i sykehuset må fortsatt svare på spørsmål om symptomer på luftveisinfeksjoner, karantene og reisevirksomhet.

Foto: Helgelandssykehuset Sandnessjøen

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.