The Whale går nye veier: Annerledes hav-konferanse for flere hundre ungdommer

the whale

– Vi skal arve denne jorda, og vi trenger kunnskap for å ta vare på havet på en best mulig måte, sier Elida Lian, leder av elevrådet ved Andøy videregående skole. Hun er en av flere hundre unge nordlendinger som deltar i konferansen «Oceans of Hope». Hanne Strager og Camilla Ilmoni hos The Whale lager konferansen i samarbeid med Andøy videregående skole og Polarsirkelen videregående skole i Mo i Rana. Ungdomsrådet i Andøy og ungdommens fylkesråd i Nordland er også samarbeidspartnere for en annerledes hav-konferanse.

– 22. februar 2023 er det klart for em uvanlig ungdomskonferanse. Konferansen er en hybridkonferanse, hvor noen av innlederne er fysisk til stede både i Andøy og i Rana, mens andre deltar via digitale medier. De inviterte foredragsholderne skal bidra med ulike perspektiver på hav, klima og biologisk mangfold. Vi forventer at hundrevis av elever i videregående skoler i Nordland deltar i konferansen, sier Hanne Strager hos The Whale.

Les også:  St. Eystein skole i Bodø feirer 20 år!

– The Whale tar initiativ til denne konferansen for å kommunisere hvilken posisjon The Whale vil ta med hensyn til bærekraft i forhold til havet og hvalene. Dette bygger på The Whale sin visjon som er «Gjennom storslåtte opplevelser, nye perspektiver og nære møter skal vi vise hvalen, vekke menneskene og vokte havet», sier Camilla Ilmoni i The Whale.

– I august fikk jeg komme til Andøya og fikk presentert planene for The Whale. Dette er virkelig et unikt prosjekt. Etter at regjeringen ikke ville støtte med penger begynte jeg å tenke på hva som skulle skje videre, og derfor er jeg veldig glad for å kan være en del av veien videre. Dette er et kult, og ikke minst et viktig prosjekt som det er veldig gøy å gjennomføre, sier Stine Wingan Larsen fra Melbu. Og representant for ungdommens fylkesråd i Nordland.

Les også:  Kommunale boliger: 15 kommuner i Nordland bruker denne nyvinningen

Også Markus Gabor heier på The Whale, og har selv medvirket til at Konferansen blir gjennomført på sitt hjemsted, Mo i Rana.

– Jeg synes at prosjektet The Whale høres veldig spennende ut. Jeg tenker at Nordland trenger alltid nye attraksjoner for å gjøre fylket til et bra sted for turister, sier Markus Gabor, elev ved Polarsirkelen videregående skole i Mo i Rana og representant i ungdommens fylkesråd i Nordland.

Starten på noe større
– Formålet med konferansen er å skape interesse, engasjement og diskusjon om havet og havmiljøet. Konferansen er den første i en rekke konferanser som The Whale planlegger og vi vil bruke denne første konferanse til å utprøve både form og innhold i forhold til fremtidige konferanser og arrangementer. Det er vårt mål over tid å utvide konferansen til å omfatte unge i hele det arktiske område, sier Hanne Strager.

Les også:  LESERINNLEGG: Bibliotek = bolyst

– Jeg mener det er viktig for ungdommen og lære hva som skjer ute i havet. jeg ville være en del av dette siden jeg syntes det er spennende og finne ut mer om havet og naturen, og det er viktig at ungdommen tar initiativ rundt miljøet, sier Sigurd Restad fra Andøy Ungdomsråd.

– Jeg mener at denne konferansen er en flott mulighet for vår generasjon til å få et bedre innsyn i livet i havet og hvor viktig det vil være for fremtiden vår. Vi skal arve denne jorda, og vi trenger kunnskap for å ta vare på havet på en best mulig måte, sier Elida Lian fra Andenes, leder for elevrådet ved Andøy videregående skole.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.