rettigheter

LESERINNLEGG: Feil må innrømmes og rettes opp

Mange betrakter med undring det dramaet som utspiller seg omkring regjeringskontorene i Oslo hvor norske samer krever at myndighetene overholder nasjonale og internasjonale forpliktelser de har inngått til å verne om minoriteters rettigheter.... Les mer »
israel

Bilder fra krigen i Ukraina vises i Tel Aviv og New York

Tel Aviv Kunstmuseum markerer at det er ett år siden Russland invaderte Ukraina ved å vise frem bilder fra frontlinjen tatt av den israelske fotografen Ziv Koren. Bildene blir vist hele uken... Les mer »
israel

LESERINNLEGG: Hva folkeretten i dag misbrukes til

Siden freden i Westfalen i 1648 har siviliserte stater vært enige om en rekke prinsipper og kjøreregler for fredelig sameksistens. Disse har gjennom århundrene utviklet seg til det vi i dag kaller folkeretten. Av:... Les mer »
tv nyheter nrk

LESERINNLEGG: Er folket demokratiets motpart i Israel?

Nedrakkingen av den jødiske staten Israel har nådd nye høyder de siste ukene etter at landets velgere med åpne øyne stemte inn et flertall av representanter i nasjonalforsamlingen Knesset fra partier på den... Les mer »
fn

LESERINNLEGG: Et mareritt er over

I to år har den norske FN-delegasjonen hatt ansvar for å fremme Norges interesser i Sikkerhetsrådet som er FN-organisasjonens «politbyrå.»    Av: dr. Michal Rachel Suissa, leder for Senter mot antisemittisme. Oppdraget har vært... Les mer »
israel

LESERINNLEGG: Endringen av Norges Midtøsten-politikk

I mer enn 40 år har Norge i FN med sin stemme deltatt i en politisk kampanje som helt fra begynnelsen tok sikte på å påføre den jødiske staten Israel et politisk banesår.... Les mer »
jeriko

LESERINNLEGG: Spørsmålet om Palestina

Den 30. november, nesten på dagen 75 år etter at FNs Hovedforsamling med knapt flertall vedtok et forslag om å dele det palestinske mandatområdet som var avsatt til en jødisk nasjonalstat i en jødisk... Les mer »
israel

LESERINNLEGG: Norsk bistand til islamsk terror

I mer enn et år har norske myndigheter vært informert om at bistandsmidler som er bevilget til frivillige organisasjoner for humanitære formål videreformidles til personer som er tilknyttet terrororganisasjoner. Av: dr. Michal Rachel Suissa, leder... Les mer »
pc

LESERINNLEGG: Norge som fredsnasjon en bløff

På Regjeringens hjemmeside leser vi om Norge som formidler av fred og forsoning i verden. «Norge har vært engasjert i en rekke fredsprosesser gjennom flere tiår. Konfliktløsning og bidrag til forsoning er en sentral... Les mer »
sidsel wold

LESERINNLEGG: Er det Israel som er et galehus?

NRKs kommentarer til parlamentsvalget i Israel var en rystende avsløring av statskanalens aversjon mot jødene. Den 2. november lot statskanalen Sidsel Wold i nyhetssendingene gjennom hele dagen uimotsagt få rakke ned på den jødiske staten og... Les mer »