israel ap

LESERINNLEGG: Norge sponser jødehat i palestinske skolebøker

I november 2019 tok daværende representant for Arbeiderpartiet, Anniken Huitfeldt, opp et spørsmål til utenriksministerenom forekomsten av antisemittisk, voldsfremmende og hatefull tekst i palestinske skolebøker og lurte på «… når utenriksministeren ble kjent med innholdet... Les mer »
israel

LESERINNLEGG: Amnesty kaster masken

Organisasjonen Amnesty International som i 1977 mottok Nobels fredspris «for å levendegjøre FNs menneskerettserklæring og for å trygge grunnlaget for frihet, rettferd og fred i verden,» har nå endelig lagt alle hemninger til side og... Les mer »
israel

LESERINNLEGG: Anerkjenner vi krigsforbrytelser?

I et spørsmål i Stortinget til samferdselsministeren i desember lot SVs representant Fagerås til å mene at Norge står i fare for å anerkjenne medvirkning til krigsforbrytelser. Av dr. Michal Rachel Suissa, leder for Senter mot... Les mer »
Foto: Stortinget

LESERINNLEGG: Finnes det politikere som tør?

Høstens valg ga landet en ny regjering, men fikk vi en ny politikk? Beveger landet seg nå i en annen retning? Den offentlige debatten i sosiale og andre medier tyder snarere på at velgerne er... Les mer »
bibel jul

LESERINNLEGG: Ingen norsk julefred over Midtøsten

Med henvisning til en uttalelse fra FNs spesialkoordinator for fredsprosessen i Midtøsten, nordmannen Tor Wennesland, slo avisen Jerusalem Post den 19. desember fast at: «Det er moralsk frastøtende å anklage ofrene på grunn av deres... Les mer »
Foto: Joe Urrutia/Miss Norway

Nora Emilie Nakken får reise til Israel for Miss Universe-finalen

Den norske Miss Universe-deltakeren og modellen, Nora Emilie Nakken får dra til Israel etter at landet stengte grensene lørdag kveld, opplyser Extraavisen. Israel stengte lørdag grensene grunnet smittesituasjonen, men åpner altså nå... Les mer »
Foto: IDF

LESERINNLEGG: Fortsetter Norge finansiering av terror?

De som håpet at avsløringen av den tette forbindelsen mellom de palestinske «sivilsamfunnsorganisasjonene» og terroristorganisasjonen Folkefronten for frigjøring av Palestina, PFLP, skulle få politikere til å endre standpunkt, ble denne uken grundig skuffet... Les mer »
joe biden

LESERINNLEGG: Er Israel fremdeles USAs nærmeste allierte?

Det har kladdet seg til i forholdet mellom USA og Israel og det er en varslet utvikling. Vi tviler ikke på Bidens forsikringer om at alliansen er «ironclad,» eller bunnsolid som han sier. Noe annet... Les mer »
islam

LESERINNLEGG: Kirkens hatfest mot Israel et hinder for fred

Et av ytringsfrihetens goder er at vi til enhver tid kan holde oss orientert om hva våre fiender har fore. Det gjelder ikke bare ytre fiender, men også de interne og mindre synlige som... Les mer »
fn new york

LESERINNLEGG: Norge med i ny FN-hatfest mot Israel

Regjeringen greide heller ikke denne gangen å motstå fristelsen til å delta i FNs regelmessige hatfest mot Israel under åpningen av høstsesjonen. Av Av dr. Michal Rachel Suissa, leder for Senter mot antisemittisme Hele 34... Les mer »