ANNONSE: Slik kan også studenter få råd til å møblere leiligheten

Det er ingen hemmelighet at det kan være tøft økonomisk å være ny student, spesielt om du flytter inn i en umøblert leilighet. Dersom det er første gang du bor for deg selv eller i et kollektiv så er det jo klart at man ønsker å ha det koselig hjemme. Likevel er det ikke sikkert at det er like lett å få leiligheten til å føles som et hjem om man lever på studielån.

Det er mange smarte tips og triks du kan ta i bruk for å finne deg møbler som både ser bra ut, fungerer godt og som ikke koster en formue. Dersom du flytter inn i et kollektiv så er det en god ide å forsøke å «dele ut» de største og dyreste møblene. Kanskje kan en kjøpe spisebord og en annen kan kjøpe sofa.

Brukt kan være gull

De siste årene har nordmenn blitt mer åpne for å kjøpe brukt. I dag viser statistikk faktisk at 8 av 10 nordmenn kjøper møbler brukt og dette er også et hot tips for alle nye studenter der ute. På finn.no kan du finne masse kopper, krus, tallerkener og til og med møbler som gis bort helt gratis.

Du kan også for eksempel finne en god brukt sofa hos Trendsales, Marketplace, Papkassen.dk eller på Tise. Dersom du er villig til å kjøpe brukt så vil du raskt se at du kan gjøre et billigere og også mer miljøvennlig kjøp. Mange unge er glad i å handle klær «second hand», men det er nok ikke like mange som tenker over at de også kan kjøpe møbler som er allerede er brukt. Det kan nemlig være et godt tips for studenter som sliter med å møblere leiligheten.  

Slik kan du innrede rom med lite plass

Den første leiligheten du bor i er nok ikke kjempestor uansett om du bor i kollektiv eller om du har funnet deg en studentleilighet. Det kan derfor være greit med noen tips til hvordan du kan innrede små rom og leiligheter.

Et godt tips er gulvtepper. Gulvtepper kan nemlig fungere som en slags romdeler dersom du for eksempel har stue og kjøkken i samme rom. Fler-funksjonelle møbler er også en super løsning. Kanskje kan TV-benken brukes som sittebenk når du har gjester på besøk og kanskje kan en puff være både en sittepuff, men også oppbevaring. Let etter disse smarte løsningene for å gjøre rommene mer funksjonelle.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.