HK er klare for klimastreik

Handel og Kontor i Norge

Et stort flertall av de tillitsvalgte i HK går inn for at klimakrav skal være en del av tarifforhandlingene.

Framtidas tarifforhandlinger vil i tillegg til å dreie seg om lønn, også ha klima- og miljøkrav som en del av forhandlingene.

– 70% av tillitsvalgte i HK mener at klimakrav må være en del av forhandlingene, forteller Trine Lise Sundnes, HK i Norges forbundsleder.

HK er opptatt av at inntrykket som skapes i offentligheten om at fagbevegelsen er sinker på miljø er noe vi må endre. Det er mulig å komme med klimakrav i tarifforhandlingene.

Les også:  Dette må du vite om usaklig oppsigelse

– Vi kommer med klima- og miljøkrav i tarifforhandlingene til våren. Jeg vil at det grønne skriftet også skal taes gjennom tarifforhandlinger sier Sundnes.

Dette er spesielt viktig for oss fordi tariff og den norske modellen er et stort kompromiss mellom partene. Sundnes er særlig opptatt av dette, fordi forhandlinger og gode, langvarige kompromisser har en stor verdi. Trepartssamarbeidet er et mektig verktøy, og vi mener dette verktøyet kan være avgjørende for det grønne skiftet.

Les også:  Kunstig intelligens: Foreslår tiltak for å sikre eksamen

– Hvordan de konkrete kravene skal se ut skal vi komme tilbake til, men jeg er opptatt av kollektive krav. Her vil klimaregnskap være ett slikt krav sier Sundnes.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.