Hjerteslag skal gi kulturpulsen tilbake i Nordland

nfk

Fylkesråd Kirsti Saxi har etablert et nytt kulturnettverk sammen med Narvik kommune. Nå skal offentlige kulturutøvere skape ny puls sammen med amatører og ildsjeler i mange ulike kulturuttrykk.

– Dette skal være et samlende og bredt møtestedet for all kultur i Narvik –  med mål om å gjøre regionen til en mer attraktiv plass å bo, sier fylkesråd Kirsti Saxi om det nye kulturnettverket som har fått navnet Hjerteslag – kulturnettverk Narvik.

Hjerteslag er et kulturnettverk som skal tilrettelegge for samhandling og konseptutvikling i hele kultur-Narvik.

Les også:  Redusert kapasitet på Bognes - Lødingen

– Nettverket skal være en kilde til nye perspektiver, og gjøre veien kortere fra idé til handling, ved at aktørene utveksler ressurser. Her vil offentlige aktører som distriktsmusikerne og det frivillige kulturlivet kunne utnytte både faglig og ressursmessig kapital hos hverandre, påpeker Saxi.

Nylig ble en intensjonsavtale med Narvik kommune underskrevet, med mål om å konkretisere nettverket videre, og sette Narvik på kulturkartet gjennom produksjoner og innovative konsepter fram mot Bodø 2024 og Narvik 2027.

– Vi skal rett og slett styrke hele kulturfeltet i Narvik, slik at de er er klargjort for å levere gode kulturuttrykk – med puls – som vi har skrevet det i intensjonsavtalen, forteller Saxi.

Les også:  Sortland: Sterk Ap-kritikk av Høyre i Kleiva-saken

Bodø 2024 og Narvik 2027 er store utstillingsvindu mot verden. Kulturnettverket Hjerteslag skal bidra til å gi markeringene momentum og tydelige mål.

– Vi skal ta i bruk den kulturelle infrastrukturen i regionen, alt fra små scener i distriktene til storstuer i sentrum. De profesjonelle miljøene skal være i samspill med en stor grasrotbevegelse, der vi utnytter kompetanse og ressurser hos kultur-Narviks kjerneaktører, underbygger Saxi.

Les også:  LESERINNLEGG: Gratulerer Narvik!

Fylkesråden eksemplifiserer mange av aktørene som er aktuelle i et slikt nettverk;

Kulturavdelingen i Narvik kommune inkludert Kulturskolen, Vinterfestuka/Haikjeften, Narvik kulturhus, Kjøpsvik kulturhus m.fl.

– Dette er bare noen eksempler på institusjoner som både har lokaler, men også menneskelige ressurser. Men også mange andre kulturaktører disponerer menneskelig kapital; Narvik Teaterlag, Narvik jazzklubb, Narvik bluesklubb, kor, korps, orkestre, ungdomsklubber og elever. Her skal alle inviteres inn for å utvikle kulturen i regionen, avslutter fylkesråd Kirsti Saxi.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.