Norsk Folkehjelp: Få alvorlige hendelser tross drømmepåske

påske scooter fjell snø

Det har vært en rolig påske for Norsk Folkehjelps redningsmannskaper, som har rykket ut på 40 oppdrag så langt.

Etter en svært dramatisk inngang til årets påske, med flere dødelige skredhendelser og høy skredfare, har det vært få alvorlige hendelser for Norsk Folkehjelps frivillige redningsmannskaper. 

– Det har vært flotte uteforhold over store deler av landet og mye folk i fjellet, og vi er derfor veldig glade for at vi har hatt få alvorlige hendelser etter palmehelgen, sier Jonas Vikran Hagen, seksjonsleder for førstehjelp og redningstjeneste i Norsk Folkehjelp. 

Les også:  Nordmenn på ferie: Frykter magetrøbbel mer enn skogbrann

De frivillige har vært i beredskap 24/7 hele påsken, og flere steder i landet har de bemannet hytter i populære turområder. 

– De frivillige har rykket ut på 40 oppdrag, noe som er lavere enn fjoråret. Vi har inntrykk av at folk har vært flinke til å ta hensyn til vær og føre, og planlegger turen godt. Det vises også på oppdragsstatistikken vår, sier Vikran Hagen. 

Av de 40 oppdragene har fem av alarmene vært leteaksjoner etter savnede personer. De andre oppdragene har stort sett handlet om skigåere som har blitt syke eller skadet seg på tur. 

Les også:  Agurknytt: Agurktid hos REMA 1000

– Vi opplever at folk har vært flinke til å varsle og å vite hvor de er. Da er sjansen veldig mye høyere for at det går bra når ulykken først er ute, sier Vikran Hagen. 

Norsk Folkehjelp har 2000 frivillige i beredskap, fordelt på 70 redningsgrupper over hele landet. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.