Dette er nye elektriske MINI Countryman

mini

En helt ny generasjon MINI Countryman nærmer seg. Større enn forgjengeren og helt elektrisk, er den snart klar for nye eventyr – med den klassiske go-kart følelsen i behold.

Første generasjonen MINI Countryman kom til verden i 2010 og ble en umiddelbar suksess for MINI. Den ble også MINI sin første modell med en lengde på over fire meter. I 2017 fulgte andre generasjon, blant annet med MINI sin første plug-in hybrid i modellporteføljen. 

Til høsten starter produksjonen av tredje generasjon og selv om designen fortsatt skjules under kamuflasje, gjøres noen detaljer nå kjent. 

Les også:  Forslag til endringer i regelverket for oppdrett på land

Nye dimensjoner og varianter
Sammenlignet for forrige generasjon, øker lengden med 13 centimeter til 4.429 mm og høyden vokser med nesten 6 centimeter, til 1.613 mm. Helt nye MINI Countryman blir dermed en romslig eventyrer og hverdagskamerat, med mer plass og komfort enn tidligere. 

Den nye generasjon kommer i to helelektriske versjoner. Den tohjulsdrevne MINI Countryman E med 140 kW/191 hk, og den firehjulsdrevne MINI Countryman SE ALL4 med en effekt på opptil 230 kW/313 hk. Begge modellene får en batterikapasitet på 64,7 kWh. Rekkevidden estimeres foreløpig til rundt 450 km.

Les også:  Forslag til endringer i regelverket for oppdrett på land

Med en ny generasjon går man også nye veier for materialbruk. De dekorative aluminiumselementene på eksteriøret og i interiøret, samt de støpte lettmetallfelgene, består av opptil 70 prosent gjenbrukt aluminium. Overflatene på dashbordet, rattet, bilens tak og gulv, og gulvmatter er laget av resirkulert polyester fra PET-flasker og tepperester. Dette fargerike og komfortable alternativet til tradisjonelle materialer reduserer CO2-utslippet i verdikjeden med opptil 85 prosent.

Les også:  Forslag til endringer i regelverket for oppdrett på land

En helt elektrisk kjernefamilie
MINI er på vei mot en helelektrisk fremtid fra begynnelsen av 2030-tallet. Den elektriske kjernefamilien vil i løpet av de neste årene inkludere en ny generasjon 3-dørs-modell, MINI Cooper, en helt ny crossover-modell i småbilsegmentet, MINI Aceman, og den nye generasjonen MINI Countryman i kompaktsegmentet.

Produksjonen av den nye generasjonen MINI Countryman starter ved BMW Group Plant Leipzig i november. Den blir også første gang en MINI-modell produseres i Tyskland.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.