MUSIKK: Mosjøværingen Lars Eriko ute med låta «Ugly»

lars eriko

Mosjø-mannen Lars Eriko slipper tredje singel fra debutplaten som følger senere i høst. På «Ugly» har han med seg Kvelertak-Trommis Håvard Takle Ohr i ei låt med sterke 90-tallsreferanser, lett gjenkjennelig med sitt ikoniske gitartema ikledd Norske folketoner.

Fra før har Lars Eriko gitt ut singlene «Revolutionary Youth» og «Troublewater» tidligere i år, som ble belønnet med plass på Spotify’s egne spillelister og har høstet gode streamingtall. Han var nylig på sin første Nord-Norges turne sammen med Radio Nord Norge i forbindelse med innspillingen av deres kommende dokumentarserie “Jakten på den Nord-Norske identitet”, og spilte konserter over hele landsdelen.

Les også:  Hanne Sørvaag feirer 25 år som plateartist

Dedikerer låta til MOTVIND-bevegelsen
«Ugly» er inspirert av hans egen kamp for å bryte ut av frykten for å bli mislikt av andre, men dedikeres til en annen kamp som pågår akkurat nå. Lars Eriko er utenom musikken tungt engasjert i den lokale MOTVIND-gruppen som kjemper mot Norges største vindkraftverk, som forsøkes bygges på byens monumentale landemerke Øyfjellet. Han mener kampen er symbolsk og handler om noe mye større, og at den vil gi varige ringvirkninger i lokalsamfunnet.

– Du kan fort bli stemplet negativt bare ved å stå for noe eller være annerledes, og i en liten by som Mosjøen kan frykten for dette stemplet ofte bli et fengsel for folk. Vindkraft-debatten er katalysator for det aller første opprøret i byen, og har krevd at folk har måttet bryte ut av frykten for å være annerledes. Det er hva «Ugly» handler om, og låta er til alle som kjemper sin kamp akkurat nå, sier Lars Eriko.

Les også:  LESERINNLEGG: Det rustes til helsestrid i Nord-Norge

Noe av det viktigste som har skjedd i Mosjøen
– Kampen gjør at folk viser seg fra sin sanne side på godt og vondt – og når sannheten kommer på bordet får man tatt et nødvendig oppgjør med ting, og hverandre. Jeg mener kampen om Øyfjellet er noe av det viktigste som har skjedd i Mosjøen, forklarer Lars Eriko.

– Ikke bare for natur og urbefolkning, men på et menneskelig og sosialt nivå. Vi trenger mangfoldet, vi trenger å leve fra hjertet, og vi må tørre å bryte ut av frykten for å bli sett på som stygge og skremmende bare fordi vi står opp for oss selv og det vi tror på, avslutter artisten.

Les også:  Nytt ferjeleie åpner på Tonnes

«Ugly» gis ut på alle digitale plattformer gjennom Andøy-selskapet Major Label Norway.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.