Samisk ungdom feirer samisk kulturuke i Bodø!

rein vinter

Fire samiske ungdommer velges ut til å reise rundt på og holder foredrag på skoler i Norge i ett år. Målet er å spre god og riktig informasjon i norske skoler for å øke kunnskapen om samisk historie, kultur og samfunnsliv.

– Vi er så heldig å få tilbringe deler av uken i Bodø, vi gleder oss til å besøke norske skoleklasser og i tillegg se hvilket samisk miljø det er her, sier Inga Solberg Åhren (19).

Les også:  Arctic Race of Norway: Må ha over 100 løypevakter i Bodø

– Foredragene våre er tilpasset til målgruppen som er videregående elever. Vi byr på et 90 minutters foredrag fylt med morsomme funfacts, lynkurs i samisk og mye annet nyttig, sier Maila Risten Bongo Dikkanen (20).

Ser frem til å delta på samisk uke i Bodø
Inga og Maila Risten er de heldige som tar turen til Bodø for å feire samisk uke med elevene på Bodø videregående skole fra 3. – 5. februar.

Les også:  Eurovision Young Musicians 2024 i Bodø

– Dette blir første forelesning i et nordlig område, så vi gleder oss til å se om det er annet kunnskapsnivå enn på Sør- og Østlandet. Det er selvfølgelig ekstra stas å være her under samisk uke, sier Inga.

I samarbeid med KMD
De samiske veiviserne er en samarbeidsordning mellom Kommunal- og moderniseringsdepartementet og Samisk Høgskole. Denne ordningen ble etablert for 15 år siden, og et av målene er også å forebygge fordommer mot samer.

Les også:  Fra bank til kunst i Bodø: – Får millionbeløp fra Kulturminnefondet

– En av de største truslene for samfunnsutviklingen i dag er definitivt uvitenhet og negative holdninger om det samiske. Vi ønsker å bidra til økt tilhørighets- og trygghetsfølelse i de områdene hvor det samiske ikke er så synlig som i kjerneområdene, sier Maila Risten.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.