MUSIKK: Lars Bremnes og Maria Haukaas Mittet ute med julealbumet «Ringe inn»

s1

Maria Haukaas Mittet og Lars Bremnes samarbeider om både sang og låtskriving på julealbumet «Ringe inn» som er ute nå. Tittelen er inspirert av kirkeklokkene som ringer inn til jul, og et ønske om at alle skal være velkommen inn et sted når verden er på det mørkeste.

Over halvparten av låtene på «Ringe inn» er nyskrevet stoff, men i tillegg tolker Lars og Maria en av våre eldste julesalmer: «Folkefrelsar til oss kom». I tillegg er vise-legendene Terje Nilsen og Jan Arvid Johansen fra nord også representert, samt Alison Krauss med «Get Me Through December» som i deres norske gjendiktning er blitt til «Hjelp mæ med desember». I tråd med tittelen på platen kommer en lys og sølvklingende versjon av klassikeren «Kimer, I klokker». 

Les også:  Eurovision Young Musicians 2024 i Bodø

– Julens trylleglitter faller på det hellige så vel som det kommersielle, på festen så vel som ensomheten, på barnets forventninger som de voksnes skuffelser. Tekstene på «Ringe inn» går sine egne veier. Gjennom sangene møter man karakterer som spenner fra servitøren på julebordet, via dompapen som ikke liker julenek til jesusbarnet i et parkeringshus, forteller Lars Bremnes.

Det er multi-instrumentalisten Stein Austrud og produsent og gitarist Bernt Rune Stray som står for spill og arrangementer. De forsterker dynamikken mellom stemmene til Maria og Lars og tryller fram både viser, pop og verdensmusikk med strenger, strykersamplinger og perkusjon. 

Les også:  Eurovision Young Musicians 2024 i Bodø

– Dette prosjektet har vært utrolig moro å jobbe med, for i tillegg til at Lars og jeg har skrevet låter spesielt for denne platen, har vi også spilt inn noen av våre egne favoritter. Alt fra vår egen Alison Krauss-tolkning til den nordnorske klassikeren «De mørkeste dage» fra 1915, som ingen vet hvem har skrevet teksten til. Vi syns alle låtene gjør seg godt sammen og ønsker at de skaper en god julestemning. Vi gleder oss til å vise frem det vi har jobbet med, forteller Maria.

Les også:  Eurovision Young Musicians 2024 i Bodø
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.