VIDEO: Vera Schnabel i Bodø fylkesvinner til prisen Årets ildsjel

Norges idrettsforbund

Vera Schnabel er én av totalt 11 fylkesvinnere som kjemper om den gjeve prisen Årets ildsjel. Mandag ble hun overrasket av Astrid Uhrenholdt-Jacobsen. Prisen deles ut på Idrettsgallaen i Trondheim 8. januar.

Schnabel omtales som en omsorgsfull dame som bruker boksingen som et virkemiddel for å hjelpe unge voksne til å finne tilbake til idrettsgleden.

Vera Schnabel er trener og styremedlem i Bodø Bokseklubb. I 26 år har Vera tilbragt 4-5 ettermiddager i treningslokalet hver uke, i tillegg til utallige timer med dugnadsarbeid og reising som frivillig trener. I løpet av årene som trener har Vera trent tusenvis av Bodøs barn og ungdom. De bodøværingene som har møtt Vera, vet hvor omsorgsfull hun er ovenfor alle hun kommer i kontakt med, og hvor stort hjerte hun har.

Les også:  Eurovision Young Musicians 2024 i Bodø

Schnabel tenker alltid på andre, og særlig på de svakstilte. Dersom det er mat igjen etter et måltid på treningssamling, er det Vera som tar seg bryet med å samle sammen dette og levere det på Frelsesarmeens bo- og omsorgssenter (natthjemmet). Hvert år samler hun inn julegaver til organisasjoner som Kirkens Bymisjon, Frelsesarmeens bo- og omsorgssenter og Psykisk helse og rus, for å hjelpe de som har det tungt i høytiden. Flere ganger har hun også samlet inn bokseutstyr til ungdom i Afrika.

Les også:  Bodø/Glimt første partnerklubb til EA SPORTS FC

Schnabel er et menneske som viser omsorg, forståelse og omtanke der andre ikke orker å bry seg. Dette er en dame som hjelper unge voksne å finne tilbake til treningsglede, selvtillit og livsmestring. Hun ser deg og møter deg der du er, samtidig som hun hjelper deg med å nå målene du setter deg. Gjennom sitt samarbeid med Kirkens Bymisjon (Ny giv) har Vera brukt boksingen og Bodø Bokseklubb til å endre retning på livet til unge voksne som av ulike grunner har hatt en tung hverdag. Hun bidrar til idrettsglede for mange, og for noen gjør hennes omsorg og engasjement hverdagen levelig.

Les også:  Fra bank til kunst i Bodø: – Får millionbeløp fra Kulturminnefondet
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.