Mossleth til helsekomiteen: – Trengs en nordlending på vakt nå

Foto: Senterpartiet

Nordlands stortingsrepresentant Siv Mossleth, fra Senterpartiet, går til Stortingets helsekomite. Nordland har etter valget i 2021 ikke vært representert i helsekomiteen – frem til nå.

Når Erling Sande mandag ble utnevnt til kommunal- og distriktsminister åpnet det for rokkeringer i Senterpartiets stortingsgruppe. En åpning Siv Mossleth tok mens Helse Nord jobber med en revidert framtidsplan.

− Det er urovekkende at Helse Nord nå skal se på alt på nytt, uten å ta hensyn til de grundige avveiningene som allerede er gjort. Helse Nord skal ha en så rask framdrift at de selv sier at de ikke kan gå dypt ned i alle områder. Men det ble gått dypt ned i sakene da akutt- og fødetilbud ble besluttet opprettholdt i både Narvik og Lofoten for få år siden. Det er også gått dypt ned i saken om hvordan Helgelandssykehuset skal organiseres, før gode beslutninger ble tatt. Og vi må bedre bemanningssituasjonen i helsetjenesten våre. Nå trengs det en vaktpost fra Nordland i helsekomiteen – det er en rolle jeg vil ta, sier Siv Mossleth.

Les også:  Episode nr. 100 for podcasten "Nordnorsk historie"

Helse Nord har mål om endelig behandling av den reviderte helseplanen 25. april 2024.

− Situasjonen i Helse Nord er kritisk. Jeg kommer til å gå så tett på prosessen jeg kan. Jeg reagerer på at reisetid og geografiske hensyn virker å være underordnet innbyggere per akuttsykehus. Vi i nord har store avstander og mye vær, så det er naturlig at sykehusstrukturen også tar hensyn til geografi, sikkerhet og beredskap. Vi skal ha gode helsetjenester nær folk over hele Nord-Norge, sier Mossleth.

Les også:  – Dropp Nord-Norgebanen

Foto: Senterpartiet

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.