Instabank dobler resultatet

eplehuset

Instabank har nå lagt frem resultatet for fjerde kvartal 2019. Banken oppnådde et rekordhøyt resultat på 20,3 MNOK før skatt, en økning på hele 96 % fra fjerde kvartal 2018.

– Jeg er stolt av å kunne legge frem enda et kvartal med et meget solid resultat for Instabank – nærmest en dobling av resultatet fra samme kvartal i 2018, sier Robert Berg, administrerende direktør i Instabank.

Resultat før skatt i 4. kvartal 2019 var 20,3 MNOK, opp 9,9 MNOK fra 10,4 MNOK i 4. kvartal 2018. Resultatet ble hovedsakelig drevet av økte marginer, relativt lave tap på utlån og kontinuerlige forbedringer i operasjonell effektivitet som resulterte i en nedgang i driftskostnadene.

Les også:  LESERINNLEGG: Kostnadsbombe med Vedums nye EU-direktiv

Netto utlån ble redusert med 22 MNOK i 4. kvartal. I Finland ble markedsføringskostnadene redusert og renten satt opp for å begrense utlånsveksten på kort sikt. Endringene resulterte i en redusert vekst i netto utlån på 50 MNOK i 4. kvartal 2019 mot 155 MNOK i 3. kvartal 2019. I Sverige var netto utlånsveksten 20 MNOK, og i Norge ble netto utlån redusert med 92 MNOK i 4. kvartal som er på nivå med de foregående kvartalene. Ved utgangen av kvartalet hadde banken 2,697 MNOK i netto utlån.

Les også:  LESERINNLEGG: Kostnadsbombe med Vedums nye EU-direktiv

Netto lånevolum utenfor Norge utgjorde 45 %, opp fra 26 % ett år tidligere. Finland fortsetter å være det mest attraktive markedet av de tre landene banken opererer i med de høyeste marginene og laveste kapitalkravene.

I 4. kvartal styrket banken kapitaldekningen ved utstedelse av et fondsobligasjonslån på 15,9 MNOK. I 1. kvartal 2020 utstedte banken ytterligere et ansvarlig lån på 16 MNOK, noe som økte lånevekstkapasiteten med ca. 180 MNOK. Den totale kapitaldekningen for banken ved utgangen av 4. kapital var 23,5 %, som er 2,3 % over det regulatoriske totale kapitalkravet på 21,2 %. Ren kjernekapitaldekning var 20,5 %.

Les også:  LESERINNLEGG: Kostnadsbombe med Vedums nye EU-direktiv

Bankens fokus på salgsfinansiering fortsetter og i 4. kvartal inngikk banken en pilotavtale med Conecto AS om salgsfinansiering i Norge.

– Vi fortsetter å styrke vårt salgsfinansieringstilbud ved å inngå denne avtalen med Conecto hvor vi kan utnytte deres plattform og distribusjonskraft for å nå ut til flere kunder med et tilbud om finansiering, sier administrerende direktør Berg.

– Salgsfinansiering fortsetter å være et spennende utviklingsområde hvor vi kan sikre et solid antall small-ticket kunder som representerer et betydelig oppsalgspotensial for banken fremover, avslutter Berg.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.