Halv pris på tannhelse for alle mellom 23 og 26 år i Nordland

tannlege

Tidligere har alle 21- og 22-åringer fått halv pris på tannbehandling i den offentlige tannhelsetjenesten. Fra 1. januar 2023 ble tilbudet utvidet til også å gjelde alle mellom 23 og 26 år.

Den nye utvidelsen som gir halv pris på tannbehandling i den offentlige tannhelsetjenesten, gjelder for deg som er født i 1997, 1998, 1999 og 2000, dvs. fyller 23, 24, 25 eller 26 år i 2023.

Les også:  Arbeiderpartiet vil styrke veterinærtjenestene i Nordland

– Tilbudet følger kalenderåret ut det året du blir 26 år. Tilbudet omfatter nødvendig tannhelsehjelp, men kosmetisk tannbehandling gir ikke rabatt, forklarer fylkestannhelsesjef, Henrik Schmidt.

Omfanget av tannhelsetilbudet skal basere seg på en individuell vurdering av den enkeltes behov. Nødvendig forebygging og behandling skal følge den standard fylkeskommunen legger til grunn etter lov om tannhelsetjenesten og Helsedirektoratets veileder «God klinisk praksis i tannhelsetjenesten».

Les også:  Godt resultat fra SpareBank 1 Nord-Norge

– Du vil få tilbud om tannbehandling til 50 % rabatt fra en av fylkeskommunens offentlige tannklinikker om du tar kontakt med din offentlige tannklinikk, forklarer Schmidt.

Ved noen klinikker er det stor pågang av pasienter, og det kan bli noe ventetid for å få time.

– Pasienter som har allerede har et behandlingsbehov eller behov for akutt tannhelsehjelp vil bli prioritert, underbygger Schmidt.

Les også:  Grøftrensk skadet kulturminne i Sortland

De som allerede får tannbehandling ved fylkeskommunens tannklinikker, betaler automatisk halv pris. Har du betalt for tannbehandling hos privatpraktiserende tannlege før 27. februar 2023, kan du få refundert inntil 50% av det tilsvarende behandling ville ha kostet i Den offentlige tannhelsetjenesten.

– Du finner skjema for å søke om refusjon på fylkeskommunens nettsider, avslutter fylkestannhelsesjef, Henrik Schmidt.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.