Endrer på Dønna- og Herøy-sambandene

nfk

Fra onsdag 1. mars blir det endringer på ferjesambandene til Dønna og Herøy. – Vi har fått gode innspill, og gjør endringene i tett samarbeid med kommunene, sier fylkesråd for transport og infrastruktur, Monika Sande.

Den viktigste endringen på sambandet Sandnessjøen – Bjørn, er at «hullet» i åpningstiden på formiddagen nå tettes.

– En pause for mannskapet midt på dagen blir nå endret på, og ventetiden på to og en halv time blir nå endret. I tillegg omdisponerer vi fartøyene sånn at den største fergen nå skal benyttes på 14:35-avgangen fra Dønna til Sandnessjøen. Denne turen har hatt kapasitetsutfordringer og gjenstående biler. Dette er vi trygge på vil bli løst med at den største ferjen tar over denne avgangen, sier en fornøyd fylkesråd Sande.  

Les også:  LESERINNLEGG: Tør regjeringspartiene støtte egne valgløfter?

De to siste avgangene fra Sandnessjøen blir også forskjøvet noe. Dette vil gi tryggere korrespondanse med Nordlandsekspressen fra Bodø, en overgang som har vært noe sårbar ved forsinkelser.

– Også korrespondansen mellom buss fra Mosjøen som igjen korresponderer med tog fra Trondheim og Bodø, vil nå ta opp eventuelle forsinkelser på busstransporten, forklarer Sande.

Rutejusteringene er gjort i tett samarbeid med de berørte kommunene, og det har vært god dialog gjennom hele prosessen. 

Les også:  Dronebase på Andøya: – Et kjempeløft for forsvaret

– Vi håper og tror at endringene skal løse kapasitetsutfordringene som har oppstått da vi endret ruteoppsettet i området ved nyttår, da vi gikk over til å trafikkere med to ferjer i dette sambandet. Nå skal rutetidene være bedre tilpasset brukernes behov, og sørge for bedre korrespondanse med det øvrige kollektivtilbudet, sier Sande. 

Også Herøysambandet får justeringer. Etter ønske fra lokalbefolkningen framskyndes Kveldsanløpet av Brasøy om lag halvannen time. 

Les også:  Oppgraderer Steigentunnelen

– Ellers er det bare mindre justeringer i sambandet, men også disse i nær dialog med kommunene, avslutter fylkesråd Monika Sande. 

Rutetabeller og oppdatert reiseplanlegger er tilgjengelig på www.reisnordland.no.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.