Glimt tok gull i Eliteserien 2023 – Aalesund rykker ned

glimt

Bodø/Glimt har vunnet seriegullet etter søndagens kamp mot Aalesund. Det ble riktignok bare 1-0 til Glimt etter et selvmål, det var Albert Grønbæck som sendte ballen i en Aalesund-spiller. Men seier er seier, og med denne seieren i boks er også klubbens tredje gull i Eliteserien et faktum.

Ultras Bodø møtte opp mannssterke, Aspmyra stadion var utsolgt og alle forventet en seier for Glimt mot Aalesund i vinterkulden.

Les også:  Disse skal lede Melodi Grand Prix 2024

Glimt hadde trykket hele første og andre omgang, Aalesund hadde bare et par angrep som Glimts keeper hadde kontroll på.

Det var ikke mye kontroll i den andre enden og Aalesund skal være lykkelige for at exiten fra Eliteserien ikke ble mer ydmykende, for Glimt hadde drøssevis med sjanser.

Etter dommeren blåste av stormet publikum banen for en feiring med gratulasjoner og fyrverkeri.

Les også:  Glimt feiret gull i Eliteserien 2023 på Aspmyra

– Det her smaker godt. Wow … det er spesielt. Det her er første gang vi får feiret gullet her hjemme. Helt rått, sier Fredrik Bjørkan til VG.

– Jeg er ufattelig stolt over alle som jobber i klubben og ikke minst den euforien som man ser hos alle som holder med Glimt, sier Glimt-trener Kjetil Knutsen til NRK etter at gullet var sikret.

Les også:  Målfest på Aspmyra: Glimt sikret Europa-kamper

Dette seriegullet er det tredje på bare fire år.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.