5 hundevettregler i parken

hund

En tur i hundeparken gir hundene våre mulighet til å bli kjent, leke og løpe fra seg, men som med alle offentlige plasser er det noen uskrevne regler du som hundeeier bør følge!

Hundeparker kan være stor stas for både hund og hundeeier. Her kan man møte andre hundeelskere i nærområdet som man kan utveksle erfaringer og lidenskap med. Ikke minst er det et fint sted å besøke i periodene med båndtvang. Her ser du hvilke uskrevne regler du bør være obs på. 

1. Følg alltid med på hunden din Det kan være fristende å dra frem mobilen – eller bli oppslukt i en samtale med en annen hundeeier. Men husk at du er ansvarlig for sikkerheten til hunden din og at den oppfører seg pent ovenfor de andre besøkende. Kanskje den også spiser noe den ikke skal eller sniker seg ut av inngangsporten? Vær oppmerksom på hva den driver med, og sjekk heller mobilen når du er tilbake fra tur!

Les også:  Åpne kirker under Halloween

2. Vent før du slipper hunden din løs Før du slipper hunden din løs er det lurt å gjøre en oberservasjon av de andre hundene. Da får hunden din gjort seg kjent med de andre hundene på avstand, og du kan gjøre en vurdering som eier. Hunden din bør ha et godt grunnlag innen sosialisering, slik at den vet hvordan den skal oppføre seg i situasjoner med andre hunder. Ofte møter man på utadvendte hunder, og hvis hunden din i utgangspunktet er forsiktig og beskjeden kan dere heller trene på sosialisering i mindre grupper fremfor i parken. 

Les også:  Pris til luksushotellet Villa Copenhagen to måneder etter åpning

3. Pass på hundens helse Smittefaren er absolutt til stede i en luftepark. Jevnlige vaksiner er viktig for å unngå smittsomme sykdommer som kennelhoste og diaré. Det er også en viss fare for smitte av lus, og hvis du opplever at hunden din klør mye etter et besøk i lufteparken er det viktig å oppsøke veterinær og eventuelt få resept på lusebehandling. Gi også beskjed til andre hundeeiere som bruker parken om du kan, slik at nye hunder ikke smittes. 

4. Spør før du gir godbit Er du en person som alltid har en godbit på innsiden av jakkelomma og syns det er ålreit å dele? Det er en hyggelig gest å gi andres hunder noe godt, men hør alltid med eieren først. Slik er du sikker på at hunden ikke har allergi, særlig helsemessige forhold eller behov for å gå ned i vekt.

Les også:  6 tips til nye katteeiere

5. Plukk opp! Du tenker kanskje at dette er en selvfølge, men det hender dessverre at eiere unnlater å plukke opp etter sine kjæledyr. Dette er både uhygienisk og uhøflig. Flere hundeparker har hundeposer i beholdere, i alle fall avfallsdunker. Og har du glemt en pose kan du pent spørre sidemannen om han/hun har en pose til overs.

Onsdag 20. august opphører den nasjonale båndtvangen, men flere kommuner velger å utvide båndtvangen. Norsk Kennel Klub har oversikt over båndtvang i de ulike kommunene – det er lurt å sette seg inn i disse før man går tur med hunden.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.