Etter 250 jobbsøknader holdt Terje (53) på å gi opp – Fikk jobb via Manpower

manpower

Å bli arbeidsløs etter fylte 50 er ingen spøk. Terje Røed-Hansen fra Ytre Enebakk har videregående skole og et par datakurs. Det gjorde ham sårbar da arbeidsgiver Veritas nedbemannet. Terje mistet jobben innen kontoradministrasjon i 2017.

– Det var et sjokk. Etter 20 år i fast stilling ble jeg arbeidsløs og søkte 250 jobber uten napp. Det gikk et helt år. Jeg ble mer og mer fortvilet. Så kom gjennombruddet. Vikar-jobb ble gull, sier Terje Røed-Hansen (53).

Terje er en av 80.000 som årlig får jobb gjennom bemanningsbransjen. 40 prosent kommer fra ledighet eller er studenter. Halvparten av vikarene mener at deres stilling er den beste måten å komme inn i arbeidslivet på, ifølge en ny NHO-rapport.

– Etter mange år i fast stilling var det et sjokk å stå uten jobb. Jeg trodde likevel at lang erfaring og kunnskap skulle gjøre det lett å finne noe nytt. Der tok jeg grundig feil. Jeg fikk veiledning og kurs i jobbsøking. Jeg søkte 250 jobber, butikk og kontor. Bare tre ganger kom jeg til intervju og det ledet ingen steder. Jeg ble deprimert og begynte å miste trua på meg selv, sier Terje.

Han ble tipset av NAV om å gå på en jobbmesse som NAV arrangerte. Her traff Terje senior kunderådgiver Guro Solstad som sto på stand for Manpower.

– Jeg oppdaget raskt at Terje har en god utstråling. Vi tok ham inn til intervju og det ledet til at han nå jobber via Manpower som dokumentkontroller for Bane Nor. Han har opsjon på denne stillingen på full tid i til sammen 3 år, forteller Guro Solstad.

Vi sitter i et anleggskontor som Bane Nor har på Ski utenfor Oslo. Terje er en av flere hundre ansatte som jobber administrativt med byggingen av Follobanen.

– Å treffe en konsulent i Manpower som «oppdaget» meg var veldig viktig. Hun er en god rådgiver og følger meg opp tett. Jeg er kommet inn i et arbeidsmiljø i Bane Nor som det er lett å trives i og som behandler meg på lik linje med alle andre ansatte, selv om det er Manpower som formelt er min arbeidsgiver. Denne jobben gir meg økt kompetanse. Når de tre årene i Bane Nor er over, føler jeg meg trygg på at det vil åpne seg nye muligheter, sier Terje.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.