Foreslår å flytte restaurant og matfag til Mosjøen i 2023

nfk

– Fylkesrådet foreslår å flytte restaurant og matfag til avdeling Marka ved Mosjøen videregående skole. Dette blir et unikt studietilbud der vi knytter hele matkjeden sammen – fra jord og fjord til bord, sier fylkesråd Elin Dahlseng Eide.

I morgen legger fylkesrådet frem forslaget til budsjett- og økonomiplan for Nordland fylkeskommune. Fylkesråd for utdanning og kompetanse i Nordland Elin Dahlseng Eide framhever et unikt løft som nå tas ved Mosjøen videregående skole.

Les også:  HentMeg-bussen i Bodø blir enda bedre

-I forslaget til budsjett og økonomiplan knytter vi sammen naturbruk og restaurant og matfag. Dette blir et unikt tilbud, sier en begeistret Eide.

Fylkesrådet har lenge jobbet med finansiering av ny videregående skole i Mosjøen. 

-I arbeidet med den nye skolen har vi sett at det kan bli svært spennende å flytte elevene som skal bli morgendagens fagarbeidere innen matfeltet til naturbruksskolen på Marka. Vi vil rett og slett få et skolested som har fokus på hele matkjeden, fra jord til bord, sier Dahlseng Eide.

Les også:  Nå kommer disse nyhetene fra TINE til Bodø-butikkene

Mosjøen Videregående skole er studiested for både reiseliv og opplevelser samt bærekraftige matopplevelser. I tillegg representerer skolen en bred matfaglig kompetanse og nettverk, spesielt gjennom Nordnorsk kompetansesenter MAT og prosjektet ArktiskMat. 

– Når vi foreslår å bygge opp restaurant og matfag på Marka er det nettopp med tanke på å unik utdanning Marka. Med dette har jeg stor tro på rekruttering innen fagfeltet, avslutter Dahlseng Eide.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.