NAF om motorsykkelsesongen: – Viktig å sjekke blindsonen

hd motorsykkel

– Syklister, mopedister og motorsyklister på veiene er et sikkert tegn på at våren er her. Sjekk speilene og blindsonene ofte, og vær ekstra oppmerksom i veikryss, råder Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i NAF nå når tohjulingene er tilbake på veien.

Lørdag 27. april er årets «Se oss»-aksjon i gang. NAFs MC-klubber deltar i markeringer landet rundt og ønsker å gjøre bilister oppmerksomme på at tohjulingene nå er tilbake på veien. Hvert år blir motorsyklister drept og skadd i kollisjoner mellom bil og MC.

– For mange kan det være en brå overgang når man etter vinteren ikke lenger er vant til å se trafikanter på to hjul. Før vi igjen blir vant til å dele veien, må bilførerne følge ekstra nøye med og sjekke speilene og blindsonene ofte, oppfordrer Ryste.

Les også:  50 år med tekst under korken!

I tillegg må du som kjører bil holde god avstand til tohjulingene.

– Mopeden, motorsykkelen og sykkelen er mindre enn biler og vogntog, og de er derfor nærmere enn du tror. Vi må gi plass til alle, slik at hver og en av oss kan føle seg trygge i trafikken, fortsetter hun.

Gi plass til alle
Som bilist er man nødt til å tenke som en som sitter bak styret til en tohjuling, og som fører av en tohjuling må man tenke som en bilist.

Les også:  Smarte råd til katteeiere i ferien

– Det er viktig å gi tegn og at vi alle overholder trafikkreglene. Samspill er nøkkelen her. Hvis alle er oppmerksomme og viser hensyn til hverandre, kan det bli en trafikksikker vår for alle som skal dele veien, sier Ryste.

Mopedistene, motorsyklistene og syklistene har også et eget ansvar for å gjøre seg selv mest mulig synlig i trafikkbildet ved å bruke tegn, fart og plassering på en smart og tydelig måte.

– Bruk fart og plassering aktivt, slik at andre ikke kan kjøre på deg. Prøv å se om bilføreren har oppdaget deg. Se på forhjulene hvor de peker og om de ruller, tipser Ryste.

Les også:  Mange unge har ikke reiseforsikring

Vær oppmerksom
Tohjulingene må også være svært oppmerksomme på veien de kjører eller sykler på. Det er ikke sikkert alle sykkelfelt, veier og gangveier er kostet fri for sand og skitt etter vinteren, og med litt rusten teknikk er det lett å feilberegne farten når grepet er dårlig.

– Vår anbefaling til mopedistene og motorsyklistene er å ta et kjørekurs tidlig i sesongen, og slike kurs tilbyr NAF MC over hele landet. Forhåpentligvis tar det bort rusten og hindrer at du havner i en ulykke. Det kan være lurt å ta det ekstra rolig de første 50 milene på motorsykkelen, sier Ryste.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.