ambulansebil

Moped påkjørt i Bodø – Kvinne skadet

Politiet melder om en trafikkulykke mellom moped og en bil i Olav V gate ved Cirkle K. Trafikkulykken skjedde i i 8-tiden torsdag. Nødetatene rykket ut til stedet. Fører av mopeden, en... Les mer »
scooter bodø

Kjørte moped uten førerkort og hjelm i Fauske

Politiet har etter tips fra publikum stanset en mann i 40-årene på moped i Fauske onsdag i 11-tiden, opplyser Nordland politidistrikt. Mannen hadde ikke gyldig førerkort, dessuten kjørte han mopeden uten å... Les mer »
scooter bodø

Nå kan du ha ekstra fjernlys på moped og MC

– God sikt og synlighet er svært viktig for trafikksikkerheten. Særlig gjelder dette for moped- og motorsykkelførere, som en spesielt sårbar trafikantgruppe. Derfor åpner vi nå for ettermontering av ekstra fjernlys på... Les mer »
up

Fyllekjørte på moped i Fauske – Uten førerkort og med passasjer

Utrykningspolitiet stanset en moped som det var to på i Fauske natt til lørdag. Mopeden var registrert for en. Det var ikke skilt på mopeden. Fører mistenktes for promillekjøring og bevissikring ble... Les mer »
Samferdselsdepartementet

Enklere å utvide førerkortet fra traktor til mopedbil

– Vi skal i større grad ta hensyn til likhetene mellom traktor og mopedbil, og gi de unge større frihet til å velge kjøretøy. Vi gjør det nå derfor enklere å utvide... Les mer »
scooter bodø

Råkjørte på moped i Ofoten: Mistet førerkortet, igjen

Politiet melder om en mann som er født i 2002 skal ha kjørt i 80 km/t. på Sjomenbrua i Ofoten natt til søndag. Mopedførerer mistet førerkortet på stedet. Fører har akkurat fått... Les mer »
scooter bodø

Scooter veltet på City Nord – Hadde ikke førerkort

Politiet i Bodø melder at en person veltet på en scooter ved City Nord lørdag kveld. Det viste seg da at førerer ikke hadde gyldig førerkort. Førerer ble sendt til legevakt for... Les mer »
veiarbeid

16-åringer kan få førerkort for mopedbil

– Flere unge bør få mulighet til å kjøre mopedbil. En mopedbil kan være et svært godt alternativ til tohjulsmoped, og tilgang til mopedbiler gjør at 16-åringer kan opparbeide seg kompetanse som... Les mer »
hd motorsykkel

NAF om motorsykkelsesongen: – Viktig å sjekke blindsonen

– Syklister, mopedister og motorsyklister på veiene er et sikkert tegn på at våren er her. Sjekk speilene og blindsonene ofte, og vær ekstra oppmerksom i veikryss, råder Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i... Les mer »
hd mc

Enklere regler for ekstralys på motorsykkel og moped

– Mange har ønsket et enklere lysregelverk for motorsykkel for å gi bedre sikt og synlighet i trafikken. Vi har allerede gjort det enklere å montere ekstralys på bil. Nå vil vi... Les mer »