bil ratt speedometer

Gjør bilen klar for sommerferien!

Langt flere enn vanlig skal ha Norges-ferie i år, og bilen blir fremkomstmiddelet for de fleste av oss. – Det er viktig å sørge for at bilen din er klar for turene... Les mer »
fartsgrense

– Riktig av regjeringen å åpne kjøreskolene

Nå kommer føreropplæringen i gang igjen, og folk kan igjen ta kjøretimer. – Det er helt riktig av regjeringen å åpne opp nå som en smittevernveileder er på plass, sier Stig Skjøstad,... Les mer »
ratt subaru

– Skru av motoren når du venter i bilen

Venting på barn utenfor barnehagen og drive in-kino. Tiltak mot koronasmitte gjør at mange blir sittende mer i bilen. Men reglene for tomgangskjøring gjelder fortsatt. – Skru av motoren når du blir... Les mer »
eldre bilfører

Dette trenger du for å skifte til sommerhjul selv

Med koronarådene om å redusere antall kontaktpunkter mellom mennesker, kan det være mer aktuelt å legge om til sommerdekk selv i år. Nær én av fire som ikke skifter hjul selv, sier... Les mer »
bildekk

Tre av ti sjekker ikke lufttrykket når de har skiftet hjul

I mange deler av landet har våren kommet og hjulskiftet står for tur. Mange slurver med å sjekke lufttrykket når hjulskiftet er unnagjort. – Riktig lufttrykk i dekkene er viktig. Feil lufttrykk... Les mer »
ratt subaru

Koronakrisen: Halve Norge har endret sommerferieplaner

Nær halvparten av de spurte i en fersk undersøkelse svarer at de har endret planene for sommerferien etter koronakrisen. – Reiserestriksjoner og en endret økonomisk hverdag gjør at svært mange nå endrer... Les mer »
vinter trafikk

SUV-dekktest avslører overraskende store forskjeller

SUV’er er den mest populære biltypen i Norge. En fersk dekktest NAF-magasinet Motor har gjennomført avslører overraskende store forskjeller. – Det viktigste funnet er at dekkene som passer best til grusveien til... Les mer »
lade elbil

Norge mangler destinasjonsladere for elbiler – NAF ber regjeringen ta grep før sommeren

Koronasituasjonen har gjort at planene om utenlandsferie til sommeren er lagt i skuffen for mange nå. – Akkurat nå er mye usikkert, men bilferie i Norge kan fort bli alternativet for mange.... Les mer »
bilverksted

Ikke dropp service på bilen – Det kan koste dyrt!

Det er viktig å følge serviceprogrammet til bilen når den er innenfor garantitiden. – Å droppe servicen kan fort koste mer enn det smaker. I verste fall kan du miste muligheten til... Les mer »
lade elbil

50 prosent elektrisk nybilsalg i februar – Nå haster det med flere ladere

I februar var halvparten – 49,7 prosent – av alle nye biler som ble solgt i Norge elektriske. Det er den høyeste andelen elbilsalg på seks måneder. – Nå må vi få... Les mer »