lade elbil

Norge mangler destinasjonsladere for elbiler – NAF ber regjeringen ta grep før sommeren

Koronasituasjonen har gjort at planene om utenlandsferie til sommeren er lagt i skuffen for mange nå. – Akkurat nå er mye usikkert, men bilferie i Norge kan fort bli alternativet for mange.... Les mer »
bilverksted

Ikke dropp service på bilen – Det kan koste dyrt!

Det er viktig å følge serviceprogrammet til bilen når den er innenfor garantitiden. – Å droppe servicen kan fort koste mer enn det smaker. I verste fall kan du miste muligheten til... Les mer »
lade elbil

50 prosent elektrisk nybilsalg i februar – Nå haster det med flere ladere

I februar var halvparten – 49,7 prosent – av alle nye biler som ble solgt i Norge elektriske. Det er den høyeste andelen elbilsalg på seks måneder. – Nå må vi få... Les mer »
vinter trafikk

Større fare for at baklysene dekkes av snø på moderne biler

Pass opp for nedsnødde baklys på vinterføre. – Utformingen på moderne biler og økende bruk av LED-lys øker faren for at baklysene dekkes av snøføyk. Derfor er det lurt å stoppe av... Les mer »
lade elbil

Verdens største elbiltest: Går kortere og lader saktere

Elbilene mister i gjennomsnitt 18,5 prosent av rekkevidden vinterstid. Hurtiglading kan ta lang tid om du lader feil. Det viser en stor elbiltest gjort av NAF og Motor. – Vi mottar mange... Les mer »
veier

Mange slurver når de pakker bilen – Slik sikrer du vinterferiebagasjen

En undersøkelse gjennomført av NAF viser at mange slurver med å sikre bagasjen. – Med noen enkle grep sikrer du lasten i bilen og kommer vel frem på vinterferien, sier Nils Sødal,... Les mer »
naf

Slik kjører du trygt med takboks

Vinterferien står for tur i over halvparten av landets fylker, og vi er inne i høysesongen for bruk av takbokser. To ting er viktig for å kjøre trygt med takboks; riktig pakking... Les mer »
lade elbil

Uten smart lader kan elbilistene få saftig ekstraregning

NVEs forslag om å innføre effektprising av strøm for private husholdninger vil få følger for alle som eier eller planlegger å skaffe seg elbil eller plug-in hybrid. – Har du elbil eller... Les mer »
vinter trafikk

– Vær godt forberedt før kolonnekjøring over fjellet

Kolonnekjøring i snøføyke og uvær er krevende, men med gode forberedelser og god tid kommer du deg trygt over fjellet. – Det er svært viktig å følge brøytemannskapenes anvisninger, ha nok drivstoff... Les mer »
bil ratt speedometer

NAF krever storskaderegister for bruktbiler

Når du kjøper bruktbil er det ikke mulig å finne ut om bilen har hatt store sikkerhetsmessige skader. – Det er på høy tid å få på plass et skaderegister som hindrer... Les mer »