naf

Norges mest leste bok i ny utgave

Elsket av bilturistene og den ultimate guiden til bilferie i Norge. Nå kommer NAF veibok i ny utgave. – Her finner du hele Norge, ferdig Googlet, sier Per Roger Lauritzen, redaktør av... Les mer »
naf

Steinsprut er et sikkert vårtegn: NAF anbefaler å holde avstand

Antall steinsprutskader har økt kraftig de siste årene. – Hold avstand til bilen foran, så reduserer du faren for steinsprut og unngår kostbare skader på bilen din, sier rådgiver i NAF, Jan... Les mer »
naf

VIDEO: Pass på vekta til vinterferie-bilen!

Hvor mye og tung bagasje du har i bilen gir store utslag på bremselengde og kjøreegenskaper viser tester NAF har gjort. – Det er store forskjeller på bilens egenskaper om du laster... Les mer »
naf

Vinterferien kan starte med underkjølt regn: – Slik kommer du deg trygt frem

Nå kommer væromslaget som kan gi isglatte veier. Samtidig skal mange ut på vinterferie. – Det viktigste du gjør er å tilpasse farten etter forholdene og holde begge hendene på rattet, rådgir... Les mer »
biler speed

Slik reiste vi i 2023: Bilbruken og bompengene økte

Flere bruker bil på hverdagsreisen nå enn i 2019, viser NAFs rapport Trafikantbarometeret 2023. – Flere oppgir at de bruker bil, og flere betaler mer i bompenger enn før, sier Ingunn Handagard,... Les mer »
naf

Unngå å bli en del av statistikken den 22. desember

Den store bulkedagen er snart her. Slik unngår du en kostbar bilskade i julegave. – Mange biler, mørke og dårlig tid. Det er en perfekt oppskrift på parkeringsbulker, sier rådgiver i NAF,... Les mer »
vinter trafikk

Vil koste 14,2 milliarder å sikre Norges mest rasfarlige veier

NAF har regnet ut hva det vil koste å sikre de 10 mest rasfarlige strekningene på riks- og fylkesveiene. Samlet er kostnaden 14,2 milliarder, fordelt med 8,7 på riksveier og 5,5 på... Les mer »
vinter trafikk

Viltpåkjørsler øker: NAF advarer

Over 9000 hjortevilt ble påkjørt av kjøretøy forrige vintersesong. – Nå kommer kulda og viltet trekker mer. Spesielt i distriktene er folk redde for å kjøre på vilt, sier rådgiver i NAF.... Les mer »
vinter trafikk

Slik sikrer du at baklysene på bilen lyser når de skal

Det er mange som uvitende kjører uten at baklysene på bilen lyser. – Riktig bruk av lys på bilen er viktig for å bli sett av andre bilister og trafikanter, sier Jan... Les mer »
biler naf

100 drepte i trafikken så langt i år

Per september i år har 100 personer mistet livet på norske veier. – Dette er tall vi må jobbe for å snu. I år tegner til å bli et verre ulykkesår enn... Les mer »