– En god mulighet til å bli et viktig løft for SMB-bedriftene

Byggenæringens Landsforening

Regjeringens strategi for småbedriftene inneholder gode forslag for å bidra til å gjøre hverdagen enklere for små og mellomstore bedrifter (SMB), men det haster å komme i gang med tiltak for å øke markedet til de seriøse bedriftene, mener Jon Sandnes, adm. dir. i Byggenæringens Landsforforening (BNL).

En strategi for SMB-bedriftene er viktig for byggenæringen som består av 55 000 bedrifter med under 50 ansatte.

– Dette er hjørnesteinsbedrifter som bidrar til sysselsetting og verdiskaping, og rekrutterer fagfolk gjennom lærlingeordningen i hele landet, sier Jon Sandnes videre.

Les også:  LESERINNLEGG: Kuttene vil ramme den nordnorske befolkningen!

– Mål om heldigitale offentlige anskaffelser innen 2024 er positivt, men en stor utfordring for våre bedrifter har vært terskelverdiene, og at anskaffelser under 1, 3 millioner ikke blir kunngjort.  BNL ønsker at det innføres en enkel kunngjøringsplikt i et Lille-Doffin for små anskaffelser over 100 000. Det vil bidra til å øke markedet for seriøse bedrifter, sier Sandnes, og legger til at BNL har utarbeidet et konkret forslag på hvordan en konkret kunngjøring kan se ut for byggenæringen.

Les også:  Samsung lanserer AI-PC: Galaxy Book4 Edge

– Videre er vi positiv til at regjeringen stiller krav til at kommunene må ta i bruk utviklede standardiserte behandlingssystemer for å få kuttet saksbehandlingstiden når det gjelder byggesøknader gjennom fellestjeneste BYGG.

Byggenæringen har et stort behov for fagarbeidere. Det er derfor avgjørende at antall studieplasser tilpasses næringslivets behov. 

– Her må yrkesopplæringsnemndene i større grad få delta i arbeidet med dimensjoneringen av utdanningstilbudet i fylkeskommunene, sier Sandnes.

Les også:  SMB Norge: - Regjeringen tar ikke problemene i næringslivet på alvor

BNL mener det er bra at regjeringen i strategien slår fast at den vil redusere formuesskatten på arbeidende kapital ytterligere.  – Vi håper å se kutt allerede i forbindelse med statsbudsjettet for 2020, sier Sandnes.

– Dette må løfte arbeidet med digitalisering og standardisering av tjenester og tilgang til informasjon, for å øke markedet til de seriøse bedriftene, avslutter Sandnes.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.