Klar for nye oppgaver: Hæren har fått ny sjef

hæren

Mandag 26. august kl. 12.30 fikk Hæren ny sjef. Etter fire år var det Generalmajor Odin Johannessen som takket for seg og overlot stafettpinnen til Generalmajor Eirik Kristoffersen som kom fra stillingen som sjef Heimevernet.

Paradeplassen på Rusta leir var klargjort for høytidelig seremoni og innsettelse av ny sjef. ​​​​​​​​​​​​ Med paradestyrker fra alle Hærens avdelinger var det høytid når Hæren skulle takke en sjef for en godt utført vakt – samtidig som man skulle hilse en ny sjef velkommen. Gjester fra lokale politikere, representanter for Forsvarets avdelinger og ambassader i Oslo var tilstede for å overvære den høytidelige seremonien.

Forsvarssjef admiral Haakon Bruun-Hanssen var selv tilstede for å takke av den avtroppende sjef Hæren og å sette inn den nye. Før Hærens sersjantmajor avleverte seremoniflagget til generalmajor Odin Johannessen for siste gang, sa forsvarssjefen at han var imponert over jobben Johannessen har gjort, spesielt innen operativ evne og tilgjengelighet.

Les også:  Internasjonal dag for kvinner i maritim næring

– Han er ansvarsfull, reflektert og tar gode avgjørelser. Odin tar tak i utfordringen han ser og løser dem på en utrolig god måte. sa Bruun-Hanssen under sjefsskiftet på Bardufoss. Han takket Odin Johannessen for sin innsats  og ønsket lykke til videre som Direktør for Næringslivets Sikkerhetsråd.

Etter 19 år siden forrige gang generalmajor Eirik Kristoffersen var i Hæren kunne admiralen kalle han frem som den nye sjef Hæren. Kristoffersen har tidligere vært sjef for Forsvarets spesialkommando, Sjef Plan og øving ved Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) og kommer fra stillingen som sjef for Heimevernet. Forsvarssjefen la i sin introduksjon vekt på at den nye sjefen for Hæren er en offiser som med sin brede erfaring fra hele Forsvaret, vil være rette mann til å føre Hæren videre inn i fremtiden.

Les også:  Enighet mellom Fellesforbundet og NHO Luftfart

Det var en glad, men alvorlig Eirik Kristoffersen som talte til troppene ​​umiddelbart etter at Forsvarssjefen hadde forlatt paradeplassen i Rusta leir. Først takket han sin forgjenger for godt utført vakt. Deretter henvendte han seg til Hæren med et tydelig budskap om at Hæren skal bli best på samarbeid mellom de ulike forsvarsgrenene. 

– Vi skal bli best på fellesoperasjoner, vi skal bli best på å utnytte alle resursene forsvaret råder over. Jeg gleder meg utrolig til å få jobbe med en hær som de siste årene har økt beredskapen. Kristoffersen understreket også viktigheten av respekt for hverandre, mangfoldet og den enkelte. 

Les også:  Jordbruksavtale: Et viktig inntektsløft

Etter oppstillingen samlet gjester og sjefer seg i messa, hvor det ble avholdt en høytidelig lunsj​ for de to generalene – den forrige og den nye.​

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.