Tar digital kontroll over 50 millioner norske flyreiser

sopra storia

Ved hjelp av en app digitaliseres alle flytårn i Norge. All dokumentasjonen flygelederne i tårnet trenger ligger nå i en iPad.

– Vi har sittet altfor lenge i et 1990-vakuum. Nå er vi klare til å heve blikket og se fremover, sier Karl Erik Salmila, flygeleder i Avinor Air Navigation Services.

Hvert år sørger om lag 350 flygeledere for at det kan gjennomføres 50 millioner flyreiser ved 44 statlige flyplasser over hele Norge. 

Les også:  LESERINNLEGG: Bilistene skal piskes på plass

Flygeleder yrket er en meget krevende jobb hvor mengden informasjon hver flygeleder må ha oversikt over er enorm. For bare to år siden lå det meste fremdeles i permer. Da Salmila skulle lese seg opp i forbindelse med at han fikk jobb i tårnet på Oslo lufthavn, gikk han nesten i bakken.

– Kart, prosedyrer, regelverk og dokumentasjon lå spredt rundt på et stort antall kilder, og ingen hadde full oversikt over alt sammen. Mye var på papir, mens noe lå lagret i forskjellige databaser. Med så dårlig tilgjengelighet var det rett og slett ikke lagt til rette for at flygelederne skulle kunne gjøre en god jobb, sier han.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.