Oslo er den store vinneren i saken om lakseskatt

15. november kunne Dagbladet fortelle at Oslo kommune vil innkassere 190 millioner kroner som følge av regjeringens forslag om grunnrenteskatt. Dette ble temaet under dagens spørretime når Sivert Bjørnstad (FrP) møtte statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) til duell.

Regjeringen, særlig finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp), har skapt et inntrykk av det er kommunene med lakseoppdrett som i stor grad vil tjene på forslaget om grunnrentebeskatning. Nå viser det seg at inntektene skal fordeles til alle kommunene og da vil de store byene få den største andelen.

Les også:  LESERINNLEGG: Ordføreropprør mot regjeringens elbiltvang

De har ingen ulemper med den nye skatten, mens mange distriktskommuner langs kysten opplever at hundretalls av ansatte har fått permitteringsvarsel i det siste.

– En sak som skaper forvirring er hvem som skal sitte igjen med pengene denne skatten bringer inn. I går ble det nemlig kjent at Oslo kommune kommer til å sitte igjen med mest – omtrent 200 millioner kroner, uten å ha en eneste merd eller vindmølle. Dette bekreftet statsministeren under spørretimen i dag sier Bjørnstad.

Les også:  22. februar er andelslandbrukets dag!

Bjørnstad er ikke særlig imponert over det som statsministeren hadde å si.

– Det fremstår som om statsministeren og resten av regjeringsapparatet ikke har blitt enig med seg selv om hvor inntektene av denne famøse skatten skal gå. En dag sier de at skatten skal gagne lokalsamfunnene hvor merdene befinner seg, men neste dag sier de at skatten skal brukes for å finansiere kommuner på ande siden av landet? Mens regjeringen går i ring rundt seg selv befinner oppdrettsnæringa seg i limbo, og har dessverre nå måtte varsle permittering av nesten 1300 ansatte. Fremskrittspartiet er tydelige på at nok er nok – legg denne skatten dø, avslutter Bjørnstad.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.