– Følg med i sommertrafikken!

naf

Hittil i år har 67 personer mistet livet i trafikken. Nær halvparten har omkommet i møteulykker. – Vær oppmerksom og fokuser på å kjøre bil, sier rådgiver Jan Harry Svendsen i NAF.

å langt i år har flere mistet livet på norske veier enn på samme tid i fjor. Ikke siden 2016 finner vi like mange drepte på denne tiden av året som vi gjør i år. 

Nesten halvparten av de drepte mistet livet i møteulykker.  

– Møteulykker skyldes i mange tilfeller uoppmerksomhet. NAFs råd til bilistene er å følge godt med og å konsentrere seg om å kjøre bil. 

Les også:  Gratis ferieaktiviteter for barna i Danmark

– La passasjeren styre skjermen i bilen, så kan du som kjører ha fokus på trafikkbildet og på det å kjøre bil. Er du alene bør du stille inn navigasjon, musikk og temperatur før du kjører, sier Svendsen. 

NAF advarer mot å ta unødige sjanser i sommertrafikkens siste måned.  

– Vær forsiktig med forbikjøringer og ikke ta sjanser. Husk på at det ikke er lov til å bryte fartsgrensen for å kjøre forbi et annet kjøretøy. Forbikjøringer er forbundet med risiko og konsekvensene av en slik ulykke er alltid alvorlige, sier Svendsen. 

Les også:  Redusert kapasitet på Bognes - Lødingen

NAF henstiller feriebilister til å ta det med ro i trafikken og å samarbeide om å bedre fremkommeligheten. 

Ser du at trafikken bak deg hoper seg opp, råder NAF at man slipper trafikken forbi. 

– Ved å samarbeide og kjøre hensynsfullt øker man ikke bare fremkommeligheten, man reduserer også faren for alvorlige ulykker, sier Svendsen. 

Ved utgangen av juli 2022 hadde 17 motorsyklister mistet livet på norske veier. Så langt i år har ni motorsyklister mistet livet. 

Les også:  Skolebrødets dag markeres over hele landet fredag 21. juni

– Det er positivt at antallet drepte på motorsykkel har gått ned sammenliknet med fjoråret, men enhver dødsulykke er en for mye. På en motorsykkel sitter man åpent og har ikke samme sikkerhet rundt seg som man har i en bil. Dette må motorsyklister tenke over og man må kjøre deretter, sier Svendsen. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.