6 tips for en vellykket elbilferie

elbilforeningen

Skal du på elbilferie i sommer? Det er du ikke alene om. Hele 1 av 3 tar med seg elbilen på ferie, ifølge Elbilforeningens årlige undersøkelse blant elbilister.

Flere elbiler med økt rekkevidde og hurtigladere som sakte, men sikkert kommer på hovedveinettet, gir elbilferien nye muligheter.

-Med elbil er det enkelt å gjøre to ting samtidig. Lading lar seg lett kombinere med en matpause eller shopping. Er du er helt fersk elbilist, er det lurt å trene litt på å lade i nærheten av der du bor før du reiser på ferie, sier generalsekretær i Norsk elbilforening, Christina Bu.

Les også:  Vinterferien kan starte med underkjølt regn: - Slik kommer du deg trygt frem

Her er Norsk elbilforenings 6 tips for en vellykket elbilferie:

 1. Planlegg ruta
  Du sparer tid og unngår stress om du planlegger reiseruta godt. Sjekk at det finnes lademuligheter langs reiseruta. Med Elbilforeningens ladeapp kan du både planlegge ruta og få forslag til ladestopp underveis, basert på hvilken elbil du kjører.
 2. Gjør unna ladingen underveis
  Planlegg flere ladestopp underveis. Da unngår du forsinkelser dersom det er ladekø eller et ladepunkt ikke fungerer.
 3. Bidra til å redusere hurtigladekøen
  Avslutt ladingen når du har nådd 80 prosent. De færreste har behov for å fullade batteriet de siste prosentene. Det tar lang tid, er dyrt – og vil fort skape unødige køer og frustrasjoner.
 4. Bo et sted hvor du har tilgang til lading
  Det kan være langt mellom hurtigladerne utenfor hovedveinettet. Derfor er det lurt å sjekke om du kan lade bilen der du overnatter. Husk også at lading ofte tilbys ved foreksempel kjøpesentre, museer og fornøyelsesparker.
 5. Ha med deg egen ladekabel
  På hurtigladestasjonene sitter kabelen fast i laderen, som på en bensinpumpe. Det er likevel lurt å ha med seg ladekabel til ladepunkter hvor ladingen går saktere, som ved nattlading. Ta med deg både en såkalt Type 2 kabel, og en kabel med vanlig stikkontakt i bagasjerommet.
 6. Vær beredt!
  Du må aktivere laderen og betale for tiden du lader, uavhengig av hvor du stopper. Ladeoperatørene har ulike løsninger for betaling, og her er det fort gjort å miste oversikten. Bruker du Elbilforeningens ladebrikke får du tilgang til ladestasjoner i hele Norge, og slipper flere brikker og ytterligere telefonapper. Det gjør ladingen enklere.
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.