For å støtte kampen mot homofobi, transfobi og bifobi skal alle varehus flagge med «progresjonsflagget» under Pride, opplyser IKEA.
Å gjøre reelle fremskritt mot likeverd og likestilling er vanskelig, og det krever arbeid, mot og kreativitet. Selv om vi allerede har kommet langt, må det gjøres større fremskritt for å hindre homofobi, transfobi og bifobi i vårt samfunn. Ikke bare av andre, men av oss alle.
Ved å reise «progresjonsflagget» (Progress Flag) ønsker IKEA å anerkjenne behovet for å inkludere alle identitetene i LHBT + samfunnet. Flagget ble designet av kunstneren Daniel Quasar i 2018. For å illustrere mer inkludering har flagget svarte og brune striper for å representere LHBT+-farget samfunn, samt rosa, lyseblått og hvitt for å representere transkjønnsstolthet.
– Vi vet at det fortsatt må gjøres betydlige framskritt før alle personer i LHBT+-miljøer behandles likt og inkluderes i samfunnet i alle våre markeder. IKEA er et humanistisk og verdiledet selskap, og vi støtter våre LHBT+-medarbeideres rett til å være seg selv, derfor flagger vi med progresjonsflagget på alle varehus under Pride i år, sier Clare Rodgers administrerende direktør i IKEA.
IKEA oppfordrer alle under Pride å si ifra hvis du hører diskriminerende språk og å støtte lokale LHBT+-organisasjoner. Kjøper du vår regnbuepose STORSTOMMA går hele overskuddet til Foreningen FRI. IKEA forplikter seg til å skape en inkluderende arbeidsplass for alle uansett kjønn, seksuell orientering, etnisitet, rase, nasjonalitet eller funksjonshemming.
Foreningen FRI arbeider for likestilling og mot diskriminering av personer som bryter med normer for kjønn og seksualitet i Norge og i resten av verden.
– I kampen for et mer rettferdig samfunn er vi avhengig av tydelige allierte som står sammen med oss og som arbeider med inkludering og mangfold på alle måter året gjennom – ikke bare under Pride. Vi er glade for å se ansvaret IKEA tar som arbeidsgiver, gjennom konkret og kontinuerlig fokus på kompetanseheving og arbeid med verdier også i deler av verden hvor skeives rettigheter ikke er en selvfølge, sier Inge Alexander Gjestvang leder i FRI.