IKEA varehus i Norge flagger med Pride-flagget

ikea

For å støtte kampen mot homofobi, transfobi og bifobi skal alle varehus flagge med «progresjonsflagget» under Pride, opplyser IKEA.

Å gjøre reelle fremskritt mot likeverd og likestilling er vanskelig, og det krever arbeid, mot og kreativitet. Selv om vi allerede har kommet langt, må det gjøres større fremskritt for å hindre homofobi, transfobi og bifobi i vårt samfunn. Ikke bare av andre, men av oss alle.

Ved å reise «progresjonsflagget» (Progress Flag) ønsker IKEA å anerkjenne behovet for å inkludere alle identitetene i LHBT + samfunnet. Flagget ble designet av kunstneren Daniel Quasar i 2018. For å illustrere mer inkludering har flagget svarte og brune striper for å representere LHBT+-farget samfunn, samt rosa, lyseblått og hvitt for å representere transkjønnsstolthet.

Les også:  REMA 1000 har aldri solgt mer grillmat

– Vi vet at det fortsatt må gjøres betydlige framskritt før alle personer i LHBT+-miljøer behandles likt og inkluderes i samfunnet i alle våre markeder. IKEA er et humanistisk og verdiledet selskap, og vi støtter våre LHBT+-medarbeideres rett til å være seg selv, derfor flagger vi med progresjonsflagget på alle varehus under Pride i år, sier Clare Rodgers administrerende direktør i IKEA.

IKEA oppfordrer alle under Pride å si ifra hvis du hører diskriminerende språk og å støtte lokale LHBT+-organisasjoner. Kjøper du vår regnbuepose STORSTOMMA går hele overskuddet til Foreningen FRI. IKEA forplikter seg til å skape en inkluderende arbeidsplass for alle uansett kjønn, seksuell orientering, etnisitet, rase, nasjonalitet eller funksjonshemming.

Les også:  REMA 1000 har aldri solgt mer grillmat

Foreningen FRI arbeider for likestilling og mot diskriminering av personer som bryter med normer for kjønn og seksualitet i Norge og i resten av verden.

– I kampen for et mer rettferdig samfunn er vi avhengig av tydelige allierte som står sammen med oss og som arbeider med inkludering og mangfold på alle måter året gjennom – ikke bare under Pride. Vi er glade for å se ansvaret IKEA tar som arbeidsgiver, gjennom konkret og kontinuerlig fokus på kompetanseheving og arbeid med verdier også i deler av verden hvor skeives rettigheter ikke er en selvfølge, sier Inge Alexander Gjestvang leder i FRI.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.