Erna Solberg i Bodø: Fotballstiftelsen får fast plass på statsbudsjettet

glimt

Statsminister Erna Solberg kom med gladmeldingen om at Fotballstiftelsen får fast plass på statsbudsjettet da hun besøkte åpningen av Bodø/Glimts gatelag.

– Dette vil gi Fotballstiftelsen og alle gatelagene en langt bedre økonomisk forutsigbarhet. Nå kan de fokusere på aktiviteten, ikke på søknader og arbeid for å sikre fundamentet, sa statsministeren.

– Dette er en helt fantastisk nyhet som vil bety enormt for tryggheten vi trenger i arbeidet for denne sårbare gruppen, svarte Fotballstiftelsens daglige leder Arne Knoph.

– Vi ser på dette som en veldig viktig del av vårt arbeid for å inkludere flere i vårt samfunn. Det gatelagene og Fotballstiftelsen driver med er å bygge noe større, dette er å inkludere folk som har møtt på utfordringer i livet sitt, sa Solberg.

Les også:  Politiet sikrer Aspmyra under Bodø/Glimt – Lugano

Det foran gatelagsspillere på Bodø/Glimts nyetablerte gatelag, Glimt-ledelsen, et solid politiker- og pressekorps på Aspmyra.

Statsministeren har mange ganger vist sitt engasjement for gatelagsaktiviteten og de fantastiske resultatene som oppnås.

– Vår visjon er å skape bedre liv med mindre rus, men i det ligger at vi også må skape gode liv det er mulig å leve rusfritt i, sa Knoph.

Les også:  Glimt feiret gull i Eliteserien 2023 på Aspmyra

Og i det arbeidet har toppklubber i fotball en unik mulighet. For oss er det ingen tvil om at solide fotballklubber har unike forutsetninger for å lykkes med dette. For mennesker som sliter med angst, utenforskap og rus, skjer det noe magisk når man kommer inn på stadion og får på seg drakta og blir en synlig og ekte del av byens stolthet – da kan man plutselig ikke bli mer innenfor.

Gatelagsaktiviteten i klubbene er i år 10 år. Og da Fotballstiftelsen ble etablert i 2015 ble satsingen nasjonal og utviklingen gikk fort. Med Bodø/Glimts gatelag er man 25 gatelag i alle landets fylker. Før året er omme, er det trolig at 28 gatelag er inkludert i Fotballstiftelsen.

Les også:  – Helse Nord må endre kurs

Men den økonomiske forutsigbarheten har vært en stor bekymring. Det er det regjeringen har sett og en engasjert statsminister nå presenterte en endring på. Beløpet er ikke avklart, men tryggheten i at kjernevirksomheten skal sikres endrer mulighetene radikalt.

Fotballstiftelsens søsterorganisasjon Idretten Skaper Sjanser får også fast plass på statsbudsjettet fortalte statsministeren på Aspmyra. De to organisajonene har jobbet sammen for å få til dette.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.