Arctic Race of Norway 2021: Ben Hermans vant etappen opp til Målselv fjellandsby

Arctic Race of Norway

Tredje etappe av Arctic Race of Norway 2021 ble vunnet av den belgiske rytteren Ben Hermans (Israel Start-Up Nation). Han vant den samme fjellspurten i Målselv Fjellandsby da det var målgang der i 2015.

– Jeg fikk lagkameratene mine til å pushe hardt gjennom etappen, egentlig over grensen hardt, men jeg klarte å ta sprinten til slutt. Det var en veldig flott etappe. Jeg visualiserte seieren min i 2015 flere ganger underveis og fikk til omtrent samme senarioet denne ganger, sa Ben Hermans etter målgang. 

Les også:  Målfest på Aspmyra: Glimt sikret Europa-kamper

Etappen startet i Finnsnes og gikk rundt Senja før gikk går østover og endte opp med målgang i Målselv Fjellandsby. Etappen var en klatreetappe på 184,5 km hvor sprinten sto mellom tre ryttere som dro fra siste kilometeren og Hermans spurtslo Odd Christian Eiking og Victor Lafay.

Odd Christian Eiking som var en av favorittene på etappen, var skuffet over å bli nummer to.

Les også:  Verdenscupen i Beijing – Knallsterk pallplass på Eitrem

– Det manglet noen centimeter i dag, og det er selvsagt skuffende. Jeg tenkt at jeg måtte tynne ut gruppen litt oppover, men det er vanvittig høyt nivå på dette feltet, og i dag tapte jeg for en bedre rytter, sa Eiking etter målgang.

Alexander Kristoff, som representerer det norske landslaget, syklet med den gule ledertrøya i dag, etter to andreplasser i de foregående etappene og sammenlagtledelse. Han han gjorde en god etappe og har fortsatt den grønne poengtrøya, men måtte gi fra seg den ledertrøyen til etappevinner Ben Hermans. 

Les også:  Politiet sikrer Aspmyra under Bodø/Glimt – Lugano

– Jeg gjorde det bedre enn sist vi var her så jeg har i alle fall forbedret meg. Jeg var vel aldri i nærheten av å klare det, men jeg visste at med dette feltet kom det til å bli tøft, sa Alexander Kristoff etter løpet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.