Designtalenter fra Bodø og Fauske står bak Arctic Race-trofé

sykling

Det er 8-klasseelever fra Bodø og Fauske som har laget vinnerdesignet til trofeene som skal deles ut til beste juniorrytter når årets Arctic Race of Norway ruller i gang 4. august.

Det ble avgjort i en designkonkurranse i regi av Vitensenter Nordland og Equinor Morgendagens helter.

Designkonkurransen gikk ut på å designe og konstruere et trofé i plastelina med inspirasjon fra hjembyen sin. Disse skal i løpet av sommeren bli til 3D-printede trofeer som skal deles ut til etappevinnere under Arctic Race i august. I år var det elever fra Saltvern skole, Bankgata skole og Hunstad skole i Bodø, samt Valnesfjord skole i Fauske som trakk det lengste strået i konkurransen, blant 8-klassinger fra 32 skoler i Nord-Norge.

− Blant utrolig mange flotte bidrag, skilte vinnerbidragene seg ut med ekstra wow-faktor som fikk oss til å stoppe opp for å beundre arbeidet. Vi var spesielt imponert over detaljfokuset og hvordan de hadde hentet inspirasjon fra lokalmiljøet, forteller Helene Klæbo Møllersen, prosjektleder i Vitensenter Nordland.

Les også:  Barnevernet i Fauske kritiseres i viral Facebook-video

Elevene ved Saltvern skole hadde hentet inspirasjon fra blant annet Saltstraumen, midnattssolen og Bodø 2024-scenen. Bankgata-elevene hadde skissert Børvasstindene som en del av trofeet – en detalj som juryen lot seg sjarmere av.

Elevene fra Hunstad skole hadde imponert med sin omhyggelige utforming hvor de hadde inkludert fiske og Saltstraumen i trofeet – en viktig del av områdets kultur og historie. Valnesfjord-elevene fra Fauske klarte også å overbevise juryen med sitt kreative design. De hadde blant annet inkludert et sykkelhjul som symboliserte et snøfnugg og viste til det arktiske miljøet.

Les også:  Har solgt 75 000 rundstykker langs Nordlands veier

Nå skal trofeet 3D-printes i stål og to av elevene som har stått bak designet får også overrekke trofeet til vinnerne av ungdomstrøya. Etappene har målgang i Rognan 8. august, Fauske 9. august, Sulitjelma 10. august og Bodø 11. august. Vinnerklassene mottar også et klassestipend på 10 000 kroner.

Konkurransen har blitt arrangert i henhold til kompetansemålene for kunst & håndverk i ungdomsskolen. De legger blant annet vekt på at elevene skal utvikle nysgjerrighet, kreativitet, mot og evne til å løse problemer gjennom kunst- og designprosesser.

− Denne konkurransen er et godt eksempel på hvordan teknologi og kunst kan spille på lag, og jeg vil tro at vinnerne av ungdomstrøya setter ekstra pris på trofeet sitt. Hele prosessen fra modellering med plastelina til ferdig 3D-printet trofé er fylt med både skaperglede og innovasjon. Vi håper det inspirerer flere til å utforske de kreative mulighetene som finnes innenfor teknologi og 3D-printing, forteller Grete Birgitte Haaland, områdedirektør for Utforskning og produksjon nord i Equinor.

Les også:  Har solgt 75 000 rundstykker langs Nordlands veier

Equinor satser stort på 3D-printing for produksjon av egne reservedeler.  Det er en ny bærekraftig teknologi, som gjør at man kan produsere reservedeler på bestilling, og dermed reduserer behovet for store varelager og lange transportetapper. Målet er at 3D-printing også skal brukes i andre sektorer langs kysten og bidra til mer næringsutvikling og verdiskaping i regionen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.