Norsk Folkehjelp fikk 16 millioner i bot for støtte til terrororganisasjoner

terror hamas

Norsk Folkehjelp må betale 16 millioner kroner for sin støtte til palestinske terrororganisasjoner, det var Norsk Hydro og Norad finansierte prosjektene som Norsk Folkehjelp nå må svi for.

De palestinske organisasjonene Hamas, PFLP og DFLP står alle på USAs terrorliste. Likevel har Norsk Folkehjelp «gitt representanter for disse (…) trening, ekspertrådgivning og assistanse ved å finansiere et prosjekt kalt «Dagens ungdom… Framtidens ledere». «Hamas, PFLP og DFLP brukte informasjon som de fikk på workshop [i regi av Norsk Folkehjelp] til å endre sin oppførsel for å bli mer attraktive for ungdom, og dermed nyte godt av økt støtte blant ungdom,» skriver Justisdepartementet, ifølge MIFF.

Les også:  15 millioner plastposer spart siden i sommer

Det amerikanske justisdepartementet oppsummerer saken slik: De siste årene da Norsk Folkehjelp mottok bistandsmidler fra USAID, lovte de årlig å ikke gi materiell støtte eller annen hjelp til personer og organisasjoner som står på USAs terrorliste. Likevel «har Norsk Folkehjelp gitt trening, rådgivning og assistanse til Iran, og også Hamas, PFLP og DFLP».

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.