Fotball-VM ga rekordhøy mobildatatrafikk i Telia-nettet

fotball vm

Det er ingen tvil om at fotballfeberen også har kjørt mobilnettet varmt. Telia registrerte svært høy aktivitet i nettet under fotball-VM, der finalen mellom Frankrike og Kroatia var kampen som skapte mest trafikk.

– Mobilen er med oss overalt, og vi bruker den i stadig større grad til å få følge store begivenheter på, sier Kjersti Jamne, leder for privatmarkedet i Telia Norge. – Folk vil ha med seg det som skjer uavhengig av hvor de befinner seg, og med et godt mobilnett kan de det, selv om de ikke er i nærheten av en TV. Vi har merket en enorm økning i trafikk under fotball-VM.

Les også:  Advarer: Norske feriebiler tiltrekker seg innbruddstyver

I gjennomsnitt ble det avviklet nær 30 prosent mer trafikk i mobilnett enn det Telia opplever på en vanlig dag. Den nest mest populære kampen målt i mobilnettet var semifinalen mellom Kroatia og England, som faktisk var tilnærmet lik trafikken under selve finalen.

Og til tross for at nordmenn er godt ut i ferietiden var mobiltrafikken i Telias 4G-nett under finalen på hele 86 prosent av all mobildatatrafikk.

Les også:  Hvilke land heier nordmenn på under fotball-EM?

– Det viser at 4G-nettet vårt dekker hele landet og når ut til feriefolket enten de surfer på hytta eller i byene, sier Jamne.

Nordmenn ser i økende grad på TV via mobilen og nettbrettet
– Store sportsbegivenheter gir store utslag i trafikken i Telias mobilnett, som for eksempel siste dag av sykkel-VM i Bergen i september i fjor, forteller Jamne.

Og Telia forventer også høye tall under Tour de France.

Les også:  Fotball-EM: Nå tar gressklipperen måldans!

– Allerede nå ser vi at også Tour de France sørger for en økning i bruken av mobildata i nettet vårt, selv om det ikke er på nivå med Fotball-VM. Det blir spennende å se om det utvikler seg etterhvert som vi nærmer oss de avsluttende etappene!

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.