Har du glemt å stille klokka?

klokke

Da er det den tiden på året, bodøværinger må stille klokka igjen. Natt til søndag, kl. 02.00, skal klokken stilles en time tilbake til såkalt normaltid, eller vintertid.

Nå har vi klokke på veggen, komfyren, pulsklokken og telefonen, og det er aldri helt lett å vite hvilken av enhetene som er automatisk oppdatert. Derfor oppfordrer markedsdirektøren i Agva Kraft, Bjørn Arctander, til å rett og slett sjekke tekst-TV.

Les også:  Bodø-utviklede heller får arkitekturutmerkelse

– Som en moderne strømleverandør med digitalt fokus er det artig å oppfordre til bruk av gode gamle tekst-TV, sier markedsdirektøren i Agva Kraft.

I Russland har de rett og slett sluttet å stille klokken mellom sommer og vinter og det har også en del andre land. Nå er Finland på banen og jobber for å avvikle ordningen med sommertid som er regulert i EU gjennom et EU-direktiv.

Les også:  Bodø-ungdommer vil lage handlenett med nord-norske kraftgloser på

– Opprinnelig var faktisk sommertid et ENØK-tiltak. Agva Kraft har et samarbeid med WWF om å gi ENØK-råd, men det er nok mye som er mer effektivt enn sommertid, sier Arctander.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.