73 % besto Statsborgerprøven i Nordland

migrasjon integrering

I 2018 besto 73 prosent av kandidatene i Nordland Statsborgerprøven. Resultatene for hele landet viser at 80 prosent av kandidatene besto Statsborgerprøven i 2018. Dette er nesten helt likt som året før.

I løpet av 2018 var det totalt 6367 personer som tok Statsborgerprøven. Enkelte har avlagt prøven mer enn én gang, og det er variasjoner i resultatene fylkene og kommunene imellom (se tabell).

– Resultatene på landsbasis holder seg jevnt over gode, sier Gina Lund, direktør i Kompetanse Norge.

Les også:  Kunstig intelligens: Foreslår tiltak for å sikre eksamen

Stortinget har bestemt at Statsborgerprøven er en kunnskapsprøve med utgangspunkt i læreplanen for opplæring i samfunnskunnskap for voksne innvandrere. Prøven måler ikke graden av integrering hos kandidatene.

Statsborgerprøven er digital og varer i 60 minutter. Kandidatene kan også høre spørsmålene opplest ved hjelp av en lydfil. Prøven består av 32 oppgaver, og 24 av spørsmålene må være riktig besvart for å få bestått.

Les også:  Buitink ny leder i Nordland SV

For å få norsk statsborgerskap ble det fra 1. januar 2017 innført et krav om å bestå en prøve i samfunnskunnskap på norsk, eller å ta Statsborgerprøven på bokmål eller nynorsk.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.