Valentinsdagen: Nordmenn foretrekker fysisk kontakt

mentalt lengsel

Føler du noen ganger at du og partneren din snakker forskjellige språk? Eller at du prøver å gjøre noe godt for partneren din, uten at det blir tatt imot på den måten du hadde håpet? Da kan det hende at dere snakker forskjellige kjærlighetsspråk.

Den amerikanske parterapeuten Gary Chapman har utviklet teorien om de fem kjærlighetsspråkene, som går ut på at vi lengter etter ulike ting i parforholdet og nære relasjoner. Når du vet hvilket kjærlighetsspråk du og partneren din snakker, kan du bruke dette til å få en større forståelse for hva dere ønsker av hverandre, og hva dere trenger for å ha det bra i parforholdet.

Les også:  LESERINNLEGG: Fortjener kriminelle innvandrere bedre tannpleie enn minstepensjonister?

I forbindelse med Valentinsdagen den 14. februar har nærmere 1000 nordmenn tatt testen til den erotiske nettbutikken Sinful for å finne ut hvilket kjærlighetsspråk de snakker. Dette har vist, med hele 46 prosent, at nordmenns mest foretrukne kjærlighetsspråk er fysisk kontakt. 

Når ens kjærlighetsspråk er fysisk kontakt, er den fysiske berøringen viktig for deg i parforholdet. Det kan være kyss, klemmer og sex, men det kan også være kjærtegn som for eksempel et stryk på ryggen når partneren din står og vasker opp, eller å leie hverandre når dere går gatelangs.

Les også:  Rives ut av butikkhyllene: – Etterspørselen vil ingen ende ta

Hvis ens partner er tilbakeholden på dette området, vil du savne kjærtegn i hverdagen fordi du har behov for fysisk kontakt for å føle deg elsket. Snakker partneren din dette kjærlighetsspråket, er det en god idé å gi ham eller henne en god, lang klem en gang i mellom. Det er nemlig slik du viser partner din at du elsker ham eller henne.

Når du vet hvilket kjærlighetsspråk du og partneren din snakker, kan dette styrke parforholdet deres. Det kan nemlig gjøre deg i stand til å fortelle hva som er viktigst for deg, men også vise deg hva du kan gjøre for at partneren din skal føle seg elsket. Win/win for begge, med andre ord. 

Les også:  Disse helserådene gir nordlendinger mest blaffen i

I tillegg til fysisk kontakt, er de andre kjærlighetsspråkene hyggelige ord, gaver, tjenester og tid og nærvær. Du kan lese mye mer om de fem kjærlighetsspråkene her

Du kan også ta testen til Sinful og finne ut hvilket kjærlighetsspråk nettopp du og partneren din snakker. Du finner testen her: De 5 kjærlighetsspråkene.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.