karl Johan

Flytter til Oslo for å ta utdanningen

Flere lokale medier landet rundt melder i disse dager om at personer i lokalmiljøet flytter til Oslo i forbindelse med utdanningen. Og det er ikke så rart, i Oslo finner man ikke... Les mer »
Clarion Hotel Oslo

Gjemt Munch-verk kan nå sees på Clarion Hotel Oslo i Bjørvika

Oljemaleriet «To hvitkledde kvinner på stranden» som Edvard Munch lagde mellom 1925 og 1930 har trolig aldri blitt vist frem i offentligheten – før nå. For å gjøre verket klart til å kunne stilles... Les mer »
Baker- og Konditorbransjens Landsforening

Norske bakere og konditorer går for gull

Norske bakere og konditorer har trent knallhardt i hele år. Nå går de for gull i den nordiske baker- og konditorkonkurransen som arrangeres under Matstreif i Oslo. Konkurransen Nordic Bakery & Pastry... Les mer »
oslomet

OsloMet og Kulturtanken setter kunst i skolen på det internasjonale kartet

I hvilken grad møter barn og unge kunst og kreative fag i skolen? Og hvordan kan samspillet mellom kunstmøter i Den kulturelle skolesekken og kunstpraksiser i undervisningen spille bedre sammen? OsloMet og... Les mer »
musikk

Oslo Jazzfestival 2019 er i gang

Nå er Oslo Jazzfestival 2019 i gang. Festivalen ble åpnet av Oslos ordfører Marianne Borgen før prisutdeling og konsert med Ketil Bjørnstad. Den ærefulle Ella-prisen ble allerede tildelt musikeren og komponisten Paolo... Les mer »
vikingskip

Vikingtiden gir besøksrekord

Turister strømmer til den nye VÍKINGR-utstillingen i Oslo. På Historisk museum er besøkstallene for juli tredoblet sammenlignet med samme periode i fjor. I juli kom 17.620 personer til Historisk museum for å... Les mer »
Norges Hyggeligste Håndverker

Emil Pettersen fra Lofoten kan bli Norges Hyggeligste Håndverker

Håndverkere fra hele Norge konkurrerer i disse dager om den gjeve tittelen Norges Hyggeligste Håndverker 2019. Kampanjen har skapt engasjement over hele Norge og de nominerte har foreløpig fått mer enn 102... Les mer »
Universitetet i Oslo

Nytt studieprogram med braksuksess hos Universitetet i Oslo

10 877 dyktige søkere har fått tilbud om studieplass ved Universitetet i Oslo (UiO) i 2019. Det er tre førstevalgssøkere per studieplass. UiOs nye, tverrfaglige studieprogram, Honours-programmet, er blant de tre mest... Les mer »
kulturbyen oslo

Vigelandsparken og Vigeland-museet: 10 tips som sikrer kunstopplevelsen i sommer

I forbindelse med Vigelandjubileet deler de ansatte ved Vigeland-museet sine aller beste tips for hvordan sommergjestene kan få mest mulig ut av besøket i Vigelandsparken og Vigeland-museet. 5 tips for Vigeland-museet, Nobels... Les mer »
oslo sommer fjord

Badevannet i Oslofjorden tre grader kaldere enn i fjor

I 2019 hadde vi en usedvanlig kald mai måned, med medfølgende laber start på oppvarmingen av badevannet i Indre Oslofjord. I månedsskiftet juni/juli var det i år tre grader kaldere badetemperatur enn... Les mer »