Morten Abel med jubileumskonsert i Oslo Spektrum

hes

I år feirer Norges ukronede popkonge, Morten Abel, et jubileum han selv ikke synes det er vits å mase så mye om. Men et lite tilbakeblikk unner han heldigvis seg selv og publikum, selv om han aller best liker å se framover mot nye utfordringer og eventyr. 

4. november inntar han Oslo Spektrum, sammen med selveste Kringkastingsorkesteret, og lover en hitparade som strekker seg på tvers av alle hans musikalske prosjekter de siste fire tiårene.

Les også:  Grasrotandelen: 280 millioner utbetales nå

– Jeg har alltid holdt de forskjellige prosjektene mine adskilt. Mods, The September When, Peltz og solo-låtene. Når jeg nå skal samle låtene i én konsert, måtte det være med en annen innpakning, derfor var det fantastisk at KORK ville bli med på dette. Det blir spennende å høre hvordan alle disse epokene, som spenner over så lang tid, og så forskjellige uttrykk, nå skal presenteres som én konsert», sier Abel.

– Da jeg valgte ut låtene til dette, var det to ting jeg tenkte på; mine egne favoritter, og publikum sine favorittlåter. Noen ganger møtes vi, andre ganger ikke. Så dette blir spennende, avslutter han.

Les også:  Bodø: Program for 17. mai 2024

Siden tidlig på 80-tallet har Morten Abel drysset hitlåter over oss. Det startet med Mods og låter som Tore Tang og Me to går alltid aleina, fortsatte med The September When som trillet ut Bullet Me, Cries Like A Baby og Can I Trust you, for å nevne noen. 

Deretter fulgte et kort intermezzo med bandet Pelz før det tok fullstendig av med en solokarriere som strekker seg helt fra Lydia til Frøken Vilikke. 

Les også:  Bloggerne på TV 2: Fem nye profiler

Sist Morten Abel spilte i Oslo Spektrum, fylte han salen til randen to kvelder på rad, og for en fest det skal bli når byens største og beste band og landets største og beste popstjerne skal fråtse i låter fra en helt unik karriere.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.