Internasjonal rom- og klimakonferanse i Norge

Norsk Romsenter

Politikere og eksperter fra hele verden samles i Oslo 23.-25. mai for å utforske romteknologiens rolle i kampen mot klimaendringene.

Hvordan kan satellitter støtte handlingsplanene til lokale myndigheter? Hvordan hjelper Norge til med å redusere avskoging i tropene? Hvordan forbereder øystaten Tuvalu seg på at havet kan sluke landet?

Mer enn 500 deltakere fra 43 land kommer til Global Space Conference on Climate Change (GLOC 2023) for å diskutere disse og mange lignende spørsmål. Konferansen arrangeres av International Astronautical Federation (IAF) sammen med Norsk Romsenter, og åpnes av klima- og miljøminister Espen Barth Eide.

Les også:  Bevilger 118 millioner til Tolletaten: – Bra regjeringen er lydhøre

Verdensrommet spiller en vesentlig rolle i kampen mot klimaendringene. 60 prosent av de essensielle klimavariablene overvåkes av satellitter. Det er faktorer som brukes til å forstå klimaendringene, hvordan de vil utvikle seg i fremtiden, og hva som kan gjøres med dem.

– ­ GLOC 2023 har som mål å samle beslutningstakere fra ulike nasjoner og representanter fra romorganisasjoner, forskning og industri. Vi ønsker en dialog om hvordan de mange innovative teknologiske løsningene og tjenestene i romsektoren kan utnyttes i klimaspørsmål, sier Christian Hauglie-Hanssen, administrerende direktør ved Norsk Romsenter.

Les også:  SMB Norge: - Regjeringen tar ikke problemene i næringslivet på alvor

Konferansen ønsker å nå utover romindustrien, til dem som jobber med klimaendringer hver dag, fordi romindustrien har mye mer å bidra med til klimaspørsmål og tiltak enn det den blir brukt til nå.

– Vi ønsker virkelig at dette skal være en annerledes konferanse der vi diskuterer løsninger og politikk i forbindelse med klimaendringer. Spesielt hvordan romsektoren kan bidra, og hvordan mulighetene best kan kommuniseres til beslutningstakere og allmennheten over hele verden, sier Hauglie-Hanssen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.