Hotellstreik avverget

sommer

Det blir ingen hotellstreik. Det er klart etter at partene ble enige i meklingen lørdag morgen, mer enn ti timer på overtid.

Parats forhandlingsleder, Grete Dieserud, sier at forhandlingene var krevende men at de er glade for at det ble en løsning.

– Under de rådende omstendigheter er dette resultatet innenfor det som var realistisk å få til i dette oppgjøret, sier Dieserud.

Les også:  LESERINNLEGG: Tør regjeringspartiene støtte egne valgløfter?

Også Fellesforbundet, som har meklet parallelt med Parat, kom til enighet med NHO.

Om oppgjøret
Alle får et generelt tillegg på 50 øre per time, og alle minstelønnssatser øker med 1,40 fra 1. april.

Parat har også fått gjennomslag for at ansatte ikke skal forskjellsbehandles når det gjelder forskuttering av sykepenger. Dette gjelder fra 1. juli 2021 og kan medføre at flere vil få forskuttering av sykepenger fra arbeidsgiver ut over dagens lovpålagte arbeidsgiverperiode på 16 dager.

Les også:  Enighet i lønnsoppgjøret for hotell- og restaurantbransjen

Videreføring av bransjeprogrammet
Parat og NHO Reiseliv er også enige om å samarbeide for at bransjeprogrammet, som skal bidra til mer seriøsitet i utelivsbransjen, blir videreført etter koronakrisen. Det er sendt brev til regjeringen der partene ber om at bransjeprogrammet videreføres og at regjeringen følger opp med nødvendig finansiering.

Oppgjøret skal nå ut på uravstemning.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.