Eksperter slår bolig-alarm i Oslo

bolig blokk leilighet

Boligprisene steg med 10,5 prosent i 2021 hele landet, sett under ett for alle boligtyper. Boligprisene steg i alle deler av landet, for alle boligtyper. Priveksten endte godt over lønnsøkningen.

Vi må helt tilbake til 2007 før prisveksten for hele landet var på et høyere nivå, ifølge Smartepenger.no. Og boligprisene er høyest i Oslo.

Ikke bare har hovedstaden de høyeste prisene på boliger, men nå har en ny rapport om boligpriser rett før årsskiftet spådd sterkest prisvekst i Oslo, ifølge Avisa Oslo.

Les også:  NetOnNet: Tilbyr 10 års garanti på TVer!

Og nå slår ekspertene alarm.

Stor-Oslo Eiendom slår boligalarm i Oslo, og tror på tosifret boligprisvekst både i 2022 og i 2023, ifølge Finansavisen.

Det er mange årsaker til et opphetet boligmarked i Oslo, men mange solgte og kjøpte boliger i hovedstaden er ikke bare dårlige nyheter. For flyttebransjen er det nemlig svært travle dager.

– Vi får stadig flere flytteoppdrag i Oslo og omegn. Vi har faktisk utført mange hundre flytteoppdrag i Oslo, Asker, Bærum og Lillestrøm, sier Mario Stoica, daglig leder i Flytting Oslo, Mario Stoica.

Les også:  LESERINNLEGG: Regjeringens statsbudsjett får karakter «Ikke bestått»

Og det ser ikke ut til at det blir en bedring i boligmarkedet og mindre oppdrag for flyttebyråene i Oslo.

– Reguleringstakten er veldig lav. Det er en fallitterklæring for politikerne siden det betyr voldsom boligprisprisvekst. Jeg tror det blir 10 prosent i 2022 og 15 prosent eller mer i 2023, sier adm. direktør i Stor-Oslo Eiendom, Mathis Grimstad til Finansavisen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.