Kraftige konsekvenser ved «mobil-ulykker» – Sekssifret reduksjon i erstatningen!

gjensidige

Gjensidige ønsker betydelig større bøter og prikkbelastning, og reduserer erstatningene der trafikkuhell kan knyttes til mobilbruk.

– I de groveste tilfellene har vi avkortet fra 100 000 kroner og oppover, sier kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige.

Selskapet mener bøtenivået er overmodent for endring, og støtter alle forslag som kan bidra til mindre mobilbruk i bil.

– I dag er det kun 1 700 kroner, bare 200 kroner mer enn for manglende bruk av bilbelte, som ofte skyldes en forglemmelse og som vanligvis ikke går ut over andre enn synderen selv, sier Rysstad.

Les også:  Nå får Sortlandsbrua nytt lys

Firedoblet bot og prikker
Gjensidige mener ulovlig mobilbruk må koste så det svir dersom det skal være håp om bedring.

– 6 800 kroner og 3 prikker i førerkortet, tilsvarende som det er for manglende avstand til forankjørende, er en reaksjon vi tror kan være avskrekkende, sier han. Det gjelder alt fra håndholdt mobil men ikke minst det enda mer alvorlige, teksting og bildetagning mens man kjører.

Les også:  Engelske lydbøker øker

De fleste ungdommer bruker ikke handsfree
Nesten halvparten bruker av og til mobiltelefonen uten handsfree mens de kjører bil, viser en undersøkelse fra Ipsos for Gjensidige.

6 av 10 under 30 år bruker håndholdt mobil under kjøring, det samme gjelder foreldre med hjemmeboende barn.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.