Unngå dårlig inneklima i bilen

ratt subaru

I media kan man høre om dårlig inneklima på skoler og arbeidsplasser, men mange glemmer at luften inne i bilen kan være vel så dårlig og full av bakterier.

Lukter det litt rart i bilen nå etter sommerferien? Da kan faktisk bilen ha blitt en liten bakteriebombe. Soppsporer og bakterier vil strømme ut av mange klimaanlegg og resultatet kan være vond lukt, hodepine, at man blir tett i nesa eller at det svir i øynene.

Les også:  Frykter for trafikksikkerheten etter snørik vinter

– Mange opplever plager inne i bilen, og det kan komme av alt som gror på innsiden av klimaanlegget. Det er ikke akutt farlig, men blir man trøtt bak rattet, kan jo det være farlig i seg selv, sier produktsjef hos Dekkmann, Torleiv Dalen Haukenes.

Nye biler leveres med aircondition, og denne bør renses fra tid til annen.

– Det kan dannes muggsopp, bakterier og mikrorganismer som slynges inn i kupeen. Og det blir ofte merkbart når sommervarmen kommer, og mange tar klimaanlegget mer i bruk. Derfor bør man rense airconditionanlegget minst annethvert år.

Les også:  Utvider sommersesongen for fergesambandet Andenes – Gryllefjord

Dekkmann er en av flere som tilbyr rens av aircondition. Hele operasjonen er gjort på under en halv time. Det er ikke en full service av anlegget, men en metode som renser kanaler for bakterier og vond lukt.

– Vi bruker Relekta MIST som er en profesjonell, miljøvennlig og prisvinnende AC-rengjøring som fjerner mikroorganismer og bakterier i bilens AC- og klimaanlegg. Ved hjelp av en liten rengjøringsmaskin vi plasserer i bilen din, har du frisk og fin luft i bilen på bare et kvarters tid. Relekta MIST produserer via ultralyd mikroskopiske dråper som gir en tåkelignende effekt. Disse dråpene blir blåst rundt i bilens kupé og inn i de minste delene av ventilasjonsanlegget, forklarer Haukenes.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.