Ny nasjonal undersøkelse: Nordmenn flest positive til turismen

reise norge

Norsk reiselivsnæring er optimistiske til året som ligger foran oss og tror den fem år lange trenden med økning i besøkstall vil fortsette. En ny nasjonal undersøkelse fra Innovasjon Norge viser dessuten at næringens omdømme som verdiskaper er god. Nordmenn flest er godt fornøyd med antall turister som besøker landet vårt og de som bor i pressområdene er mest positive til turismen.

Med den nye undersøkelsen har Innovasjon Norge fått svar på hvordan nordmenn opplever turisme, hva de mener er turismes konsekvenser og innsikt i hvordan nordmenn ønsker utviklingen innen turisme skal være. Det er første gang en slik kartlegging er gjort i nasjonal skala. Resultatene viser at nordmenn er stolte over at utenlandske turister velger å feriere i Norge og mener turismen bringer mye positivt med seg.

Les også:  Samsungs lanserer ny AI PC: Galaxy Book4-serien

– Med spektakulære natur, mat- og kulturopplevelser har Norge gode forutsetninger for å være et av verdens mest attraktive reisemål. Vi vil at resten av verden også skal få mulighet til å oppleve alt det fine Norge har å by på. Reiselivsnæringen skal utvikle flere bærekraftige, lønnsomme arbeidsplasser og bidra til å skape verdier til fellesskapet, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Mest positive i pressområder
Respondentene i den nye undersøkelsen «Nordmenns syn på turisme 2018» ble kontaktet i løpet av oktober. De ble delt inn i to grupper, ut fra hvor i landet de bor. En gruppe bor i pressområder, med høy turisttrafikk – den øvrige svargruppen er resten av landet.

Les også:  Norge og Storbritannia forplikter seg til et tettere maritimt samarbeid

– Noe av det mest interessante er at de som bor i områder med mye turisme også er mest opptatt av dens positive betydning. De trekker gjerne fram at det for eksempel bidrar til arbeidsplasser og større omsetning av lokalt mat. Samtidig er de i større grad enn resten av befolkningen klar over medaljens bakside. Beboerne her peker på trafikale utfordringer, slitasje på naturen – og fire av ti i pressområdene mener turistene tar seg til rette, sier reiselivsdirektør Bente Bratland Holm i Innovasjon Norge.

Les også:  Coop vil gjøre det lettere for kunden å velge sunt brød

1 av 15 jobber i reiselivsnæringen
Resultater for hele landet viser at nordmenn i stor grad ser at turisme skaper arbeidsplasser, øker mulighet for nyetablering og bidrar til vekst og utvikling i lokalsamfunnet. Rett og slett bidrar til optimisme og fremtidstro lokalt. 1 av 15 nordmenn jobber i dag i tilknytning til reiselivsnæringen.

– Det er første gang vi gjennomfører undersøkelsen, men like interessant som å se på dagens resultater blir å følge utviklingen i svarene over tid. Vi vil gjennomføre undersøkelsen to ganger i året framover, sier Bente Bratland Holm.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.