Nærings- og fiskeridepartementet

Pengestøtte til Barnas laksefestival og barnehagedager i Vesterålen

Akvakultur i Vesterålen er et visningsanlegg for havbruk. De får inntil 30.000 kroner til å arrangere Barnas laksefestival og barnehagedager for å gi barn og unge smaken på mer sjømat. – Selv... Les mer »
matprat

Fårikålens festdag

Fårikål er en skikkelig høstklassiker som varmer godt når høstkulden kommer snikende. Igjennom lange tradisjoner har fårikål vært Norges ubestridte nasjonalrett, og det med god grunn.  Faktisk er det over 40 år... Les mer »
grønn byggallianse

Skaper matfat for bier og reduserer klimarisiko i en smekk

Vi står overfor et tap av naturmangfold uten sidestykke, som stiller nye krav til nytenkning hos byggeiere og -utviklere. I B7 Eufemia har KLP Eiendom villblomsteng på taket. – Naturmangfold er viktig... Les mer »
meierier melk

Svakere resultat for TINE

Driftsresultatet for andre tertial endte på 603 millioner kroner, noe som er 197 millioner kroner lavere enn samme periode i fjor. Dette skyldes volumnedgang i de store meierikategoriene og langt lavere iskremsalg i år sammenlignet... Les mer »
norges sjømatråd

Christian André Pettersen fra Bodø ble Årets Kokk

Med en utsøkt rett av seifilet stakk Christian André Pettersen (30) av med seieren i finalen under Årets Kokk tirsdag kveld. Nå er det han som skal representere Norge i EM i... Les mer »
cateringo

Nyskapende catering-portal har solgt for 12 millioner

Veien fra tanke til nettkonseptet Cateringo.no var kort for seriegründeren som blant annet har drevet smoothiebedrift myntet på bedriftsmarkedet i Oslo og Akershus. Selskapet drev han sammen med lunsj- og fruktkonsernet Helt Opplagt. 31-åringen... Les mer »
ku

Mattilsynet: – Lav forekomst av resistente bakterier i landbruket og i norsk mat

Bruken av antibiotika i norske husdyrhold fortsetter å synke, og det er få funn av resistente bakterier i mat og dyr i Norge. Dette viser resultatene for 2018 av Norsk overvåkingsprogram for... Les mer »
oppskrifter mat

Maret Ravdna Buljo fra Nordland kan vinne til Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris

Med årene har Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris blitt en ettertraktet utmerkelse i det norske matfaglige miljøet. I år kjemper fem kandidater fra hele landet i finalerunden. Og du bestemmer hvem som vinner!... Les mer »
matbutikk

Velger heller økologisk enn kortreist mat

En ny undersøkelse gjennomført av Økologisk Norge viser at det er viktigere for øko-bevisste forbrukere at frukt og grønnsaker er økologiske enn at de er produsert i Norge. – Resultatet av det er økt... Les mer »
tine

TINE Rømme i pappbeger i KIWI-butikker over hele landet

Fra mandag vil TINEs lettrømme være tilgjengelig i nytt og mer miljøvennlig pappbeger. Både KIWI og TINE har tro på at dette er fremtidens emballasje og inviterer det norske folk til å... Les mer »