Continental til topps i vinterdekktest

continental

Continental VikingContact 7 gikk helt til topps i Motors test av piggfrie vinterdekk, mens Continental IceContact3 gikk helt til topps i Dagbladet sin test av piggdekk. 

Det er alltid knyttet stor spenning rundt testene av både vinterdekk og sommerdekk, og de siste dagene har vinterdekktestene til både NAF-magasinet Motor og Dagbladet blitt publisert. 

Hos Motor gikk Continental helt til topps i testen for piggfrie vinterdekk, og VikingContact 7 gikk til topps for tredje gang!

Dette skriver juryen: 

VikingContact 7 scorer nesten full pott i vintergrenene i årets dekktest. Både på is og snø kommuniserer det tydelig med sjåføren hvor grepgrensen går, og det er logisk og enkelt å håndtere med forsiktig understyrt balanse. Selv om høy oppmerksomhet på vinterunderlag, presterer VC7 bra også på barmarkrundene. Det er stadig lett å håndtere når vi simulerer en krisesituasjon. Dessuten har det korte bremsestrekninger og gir god styringspresisjon. Som med mange andre piggfrie dekk er det egenskapene ved vannplaning som skaper størst bekymring. At Continental-dekket dessuten er det stilleste, befester bare en klar testseier – igjen!

Les også:  Starter strekningsmåling av fart mellom Melbu og Stokmarknes

I Motor sin test for piggdekk ble det en sterk andreplass til Continental IceContact 3. Dette dekket gikk imidlertid helt til topps i Dagbladet sin test av piggdekk. 

Dette skriver juryen: 

Continental IceContact 3 har svært godt grep på is. Grepet forover er bra og bremsestrekningene korte. Også sidegrepet er utmerket. På snø og is er det lett å kontrollere og føles sikkert og trygt. I kritiske manøvrer på tørr asfalt er grepet godt, men på våt vei kan bakhjulene slippe relativt brått. Dekket er en svært god kombinasjon for alle underlag og har ingen store svakheter. I tillegg er det relativt støysvakt og rullemotstanden middels.

Les også:  Refleks redder hundeliv

Dermed ble det førsteplass for både det piggfrie dekket og piggdekket til Continental i to av årets største og viktigste vinterdekktester. 

– Vårt mål er å levere de beste dekkene på markedet, og det har vi nok en gang fått bekreftet at vi gjør i høstens vinterdekktester. Å kjøre med gode dekk på bilen er ekstremt viktig for å unngå ulykker, og er også en del av vår «Vision Zero» hvor vi jobber for en fremtid uten ulykker, skadde og drepte på veiene, sier produktsjef i Continental Dekk Norge, Knut Knudsen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.