Fårikålens festdag

matprat

Fårikål er en skikkelig høstklassiker som varmer godt når høstkulden kommer snikende. Igjennom lange tradisjoner har fårikål vært Norges ubestridte nasjonalrett, og det med god grunn. 

Faktisk er det over 40 år siden retten ble stemt frem som dette av Nitimens lyttere- og med rotnorske råvarer som er lett tilgjengelig over det ganske land, passer fårikål like godt til husmannskost som til et realt festmåltid.

Les også:  Frykter reisekaos i sommer

– Fårikål er ikke vanskelig å lage, og det beste av alt er at alt kan gjøres klart en dag i forveien. Lag gjerne en ekstra stor porsjon, har du rester gjør det ingenting- for fårikålen smaker nesten bedre dagen etter, sier matrådgiver i MatPrat, Anette Fjelleng.

Tradisjonsmat med en vri
Nasjonalretten fortjener å bli skikkelig feiret. Derfor har fårikål fått sin egen festdag som er siste torsdag i september hvert år. Fårikål er en god grunn til å samle store og små til høstens etegilde rundt den dampende gryta. Nasjonal- og tradisjonsretten kan faktisk også tilberedes på flere forskjellige måter.

Les også:  Rives ut av butikkhyllene: – Etterspørselen vil ingen ende ta

– Har du lyst til å gi klassikeren en vri, kan du jo for eksempel tilføre litt chili, ingefær og soyasaus for en ekstra piff. Eller hva med litt estragon for en fiffig variasjon? Råvarene i fårikålen er supergode alene, men kan også tåle å lekes litt med. La fantasien vandre og inviter til fårikålfest, avslutter Fjelleng.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.