Pengestøtte til Barnas laksefestival og barnehagedager i Vesterålen

Nærings- og fiskeridepartementet

Akvakultur i Vesterålen er et visningsanlegg for havbruk. De får inntil 30.000 kroner til å arrangere Barnas laksefestival og barnehagedager for å gi barn og unge smaken på mer sjømat.

– Selv om vi har verdens beste sjømat, spiser barn og unge for lite fisk og skalldyr. Derfor er tiltak som barnas laksefestival og barnehagedager viktig, sier fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik.

Les også:  Skoletilbud i Nordland på høring

Vesterålen er en av Norges viktigste regioner for sjømat. Havbruk og fiskeri er i dag de største næringene i regionen. Akvakultur i Vesterålen har rundt 3000 besøkende årlig. De viktigste målgruppene er skoler og barnehager. Akvakultur i Vesterålen vil formidle kunnskap knyttet Norge som havbruksnasjon, øke sjømatkonsumet i befolkningen og styrke omdømmet til sjømatnæringen. Prosjektet får 30 000 kroner til gjennomføring av Barnas laksefestival og barnehagedager.

Les også:  Agurknytt: Agurktid hos REMA 1000

-Tiltak som dette kan gi flere smaken på sjømat, og bidra til at flere serverer fisk hjemme. Det er viktig, fordi gode matvaner etableres tidlig, sier Nesvik.

Akvakultur i Vesterålen får støtte gjennom ordningen Sjømattiltak. Tilskuddsordningen har som formål å stimulere til tiltak som bidrar til å øke sjømatkonsumet i Norge.

Regjeringen har satt av 6,1 millioner til Sjømattiltak i 2019.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.